ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Με τροπολογία παρατείνονται για 10 χρόνια οι συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών

Στα 60 χρόνια φτάνει πλέον η διάρκεια των συμβάσεων παραχώρησης των 10 περιφερειακών λιμανιών που λειτουργούν με τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας. Πρόκειται για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου, της Ελευσίνας, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου, της Καβάλας, της Κέρκυρας, του Λαυρίου, της Πάτρας και της Ραφήνας.
Τη σχετική τροπολογία κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Ναυτιλίας για να διευκολυνθούν οι ιδιωτικοποιήσεις. Συγκεκριμένα προβλέπεται παράταση κατά 10 χρόνια των συμβάσεων παραχώρησης που έχει υπογράψει κάθε οργανισμός λιμένα και είχαν διάρκεια 50 χρόνια. Κατά συνέπεια αυξάνεται και η διάρκεια των συμβάσεων υποπαραχώρησης δραστηριοτήτων όπως μαρίνα, κρουαζιέρα, εμπορευματικός σταθμός, που θα υπογραφούν στο πλαίσιο των διαγωνισμών του ΤΑΙΠΕΔ.
Η τροπολογία αναφέρει χαρακτηριστικά πως «με την προτεινόμενη ρύθμιση προτείνεται η αύξηση της διάρκειας των ανωτέρω Συμβάσεων Κύριας Παραχώρησης στα εξήντα (60) έτη, ώστε οι υπο-παραχωρήσεις να δύναται να έχουν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια που να αυξάνει και να μεγιστοποιεί το επενδυτικό ενδιαφέρον»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου