ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ ΑΠΟ ΟΜΥΛΕ ΚΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΤΧ ΕΜΥ ΟΛΠ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΕΝΟΤΗΤΑ   ΛΙΜΑΝΙΩΝ

E-mail: d.e.limanion@gmail.com    http://de-limanion.blogspot.gr/

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ στη ΟΜΥΛΕ και στα Σωματεία ΕΤΧ κι ΕΜΥ ΟΛΠ δεν περάσει

Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε τις πλειοψηφίες στα Σωματεία ΕΤΧ ΟΛΠ κι ΕΜΥ ΟΛΠ καθώς και στην ΟΜΥΛΕ που σε πλήρη συστοιχία με την «συνδικαλιστική μαφία» της ηγετικής ομάδας της ΓΣΣΕ υπονομεύουν την πανεργατική πανελλαδική απεργία που έχουν αποφασίσει σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Βάζουν πλάτη στη Κυβέρνηση της ΝΔ να περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θέτει στο στόχαστρο τη κοινωνική ασφάλιση. Συμφωνούν με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που διαλαλούν για το ασφαλιστικό ν/σ ότι  “πολύ κακό για το τίποτα”.

Για ακόμη μια φορά αποτελούν το απεργοσπαστικό μηχανισμό της “COSCO” , στέκονται απέναντι στις διεκδικήσεις των εργατουπαλλήλων στο λιμάνι.

Είναι επικίνδυνοι!. Η στάση της πλειοψηφίας στα σωματεία, που έχουν κατσικωθεί στο σβέρκο μας, δεν είναι τυχαία. Αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης ΣΣΕ που επέφερε μειώσεις στις απολαβές μας, συνέχεια του Κανονισμού Εργασίας που επέφερε καίρια κτυπήματα στα δικαιώματα μας, που επέφερε αυξήσεις στα ωράρια μας, είναι συνέχεια της κατάργησης του επίκουρου.

Διαπραγματεύονται μάλιστα εν κρύπτω, τη νέα ΣΣΕ, όταν έχουμε πείρα από τις «διαπραγματεύσεις» τους προηγούμενο διάστημα και τις επιπτώσεις τους στα δικά μας δικαιώματα. Η νέα ΣΣΕ που διαπραγματεύονται, χωρίς να ενημερώνουν ούτε ακόμη το νόμιμο εκπρόσωπο της ΔΕ στο Σωματείο, φαίνεται ακολουθεί τη πεπατημένη, θα είναι συνέχεια των περικοπών που υπόγραψαν με τη προηγούμενη, που υπονομεύει τη νέα βάρδια εργατοϋπαλλήλων στο λιμάνι.

Συνάδελφοι καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις  για να περάσουν στην αντεπίθεση οι εργαζόμενοι.

ΟΛΟΙ στην  ΑΠΕΡΓΙΑ. ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ το ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ τη ΤΡΙΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 10.30 π.μ. στη πλατεία ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ στο ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Δημοκρατική Ενότητα

Πειραιάς 16.02.2020