ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ . ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΡΙΑΣΕΙΣ ΚΙ ΓΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΕΝΟΤΗΤΑ   ΛΙΜΑΝΙΩΝ

E-mail: d.e.limanion@gmail.com    http://de-limanion.blogspot.gr/

 

 

Η Δημοκρατική Ενότητα, καλούμε τα ΔΣ των Σωματείων ΕΤΧ, ΕΜΥ ΟΛΠ καθώς και την ΟΜΥΛΕ να συνεδριάσουν άμεσα για να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην πανεργατική απεργία στις 18 Φλεβάρη ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Να πάρουμε μέτρα για τη περιφρούρηση και συμμετοχή στην απεργία όλων των συναδέλφων. Τα μέτρα δεν αφορούν άλλους αλλά την ίδια τη ζωή μας.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό  νομοσχέδιο  που θέτει στο στόχαστρο τη κοινωνική ασφάλιση. Δεν αφορά μόνο τις συντάξεις αλλά τη ίδια τη ζωή μας. Συνολικά επιδιώκουν το κτύπημα σε κατακτήσεις που αφορούν  την Υγεία, την Πρόνοια, την προστασία στη δουλειά, τις κοινωνικές παροχές, τις συντάξεις, τα εμβόλια των παιδιών, τα φάρμακα, τα δικαιώματα των ΑμΕΑ.

Το απαράδεκτο ν/σ, ως συνέχεια και συμπλήρωμα του ν. Κατρούγκαλου (ΣΥΡΙΖΑ), που ανοίγει το δρόμο για τους “τρεις πυλώνες”,   ουσιαστικά στρώνει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Έχουμε πείρα στη χώρα μας για την ιδιωτική ασφάλιση, δεν πολύ μακριά οι συνέπειες που ζήσαμε κι ζούμε ακόμη από τη χρεωκοπία ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών (πχ Ασπις)

Με το νέο Νόμο προωθεί:

Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους, (ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης, δηλαδή 12.000 ένσημα!!!). Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων. Στα 67 να δουλεύουμε ακόμη στο πάνω στα container, μέσα στα καράβια και πάνω στα  μηχανήματα.

Κατάργηση των Επικουρικών Συντάξεων. Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του, όπως έχει η ΝΔ στο πρόγραμμά της με τους τρεις πυλώνες, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Ταυτόχρονα, ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ και τα 7 δις αποθεματικά που έχει για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ πολλών κατηγοριών εργαζομένων.

Οριστική κατάργηση της 13η και 14η σύνταξης που περικόπηκε με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους του 2010 – 2012.

Στο στόχο μπαίνουν τα ΒΑΕ. Καμία διάταξη δεν υπάρχει για τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής τους. Την ίδια στιγμή οι COSCO-ΣΕΒ-DPORT-Κυβέρνηση, σε πλήρη συνεννόηση  εντείνουν την επίθεση στους συναδέλφους που εργάζονται στις προβλήτες της ΣΕΠ ΑΕ όσον αφορά την ένταξη στα ΒΑΕ. Την ίδια πολιτική θα ακολουθήσουν για τη νέα βάρδια εργαζομένων στο υπόλοιπο λιμάνι.

Εφαρμόζονται πλήρως, χωρίς καμία αλλαγή, οι μειώσεις στις επικουρικές που έφτασαν το 50%, καθώς και στο εφάπαξ, όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%

Η λεγόμενη «εθνική σύνταξη» θα φθάνει στο ποσό των 345 ευρώ ενώ για επιπλέον ποσά σύνταξης θα υπολογίζονται με βάση την ανταποδοτικότητα. Η νέα βάρδια εργαζομένων ούτε κατά διάνοια δεν θα προσεγγίσει τα 30 ασφαλιστικά χρόνια = 9000 ένσημα. Την ίδια στιγμή όλο και περισσότεροι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα κι επαγγελματικές ασθένειες, που οφείλονται από την εντατικοποίηση της εργασίας μέσα.  Πόσο θα  αντέξουμε 30 χρόνια υπό αυτές τις συνθήκες.

Κανένας λόγος δεν γίνεται για επιστροφή των κλεμμένων εισφορών μας, των γονιών και  των δικών μας. Αφορά το ποσό των 80 δις. Με το κούρεμα στα ταμεία την εποχή της κρίσης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κλάπηκαν 17,5 δις.

Πειραιάς 13.02.2020