ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Αντ. Σαμαράς: Οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και μετά το μνημόνιο

Το «τέλος της εποχής των μνημονίων» δεν σημαίνει τέλος των αντιλαϊκών μέτρων όπως επιβεβαίωσε η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τον κρατικό προϋπολογισμό.
Παρά την προσπάθεια του να δείξει ότι ξεκινάει μια νέα σελίδα σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα εποχή που θα τηρούνται οι δημοσιονομικοί στόχοι και θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα.
Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι μπορεί να υπάρξει μικρή καθυστέρηση για «τεχνικούς λόγους» αλλά από την επόμενη χρονιά θα δοθεί μια «πιστωτική γραμμή στήριξης» που θα προφυλάσσει από διεθνείς αναταράξεις. Υποστήριξε ότι η επιτήρηση θα είναι πιο «διακριτική», αλλά παραδέχθηκε ότι θα παραμείνει η επιτήρηση που ισχύει για όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ.
Κλιμακώνοντας την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγόρησε ότι με τη στάση του υπονομεύει την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.
Ειδικά για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευσης ότι θέλει να «αποσταθεροποιήσει» τη χώρα, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι βουλευτές θα εκλέξουν Πρόεδρο. «Είστε το ατύχημα που δεν θα συμβεί στη χώρα» σημείωσε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.