ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

«Έχει ο καιρός γυρίσματα…» ή τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΟΣΑ;

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ανχέλ Γκουρία, προέδρου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ο ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι ο οργανισμός εκείνος που σε συμφωνία με τη συγκυβέρνηση θα καταρτίσει μία λίστα μέτρων για την εξασφάλιση της (καπιταλιστικής) ανάπτυξης στην Ελλάδα. Μέτρα που θα αντικαταστήσουν το τοξικό μέρος του μνημονίου, το περίφημο 30%.
Αλήθεια, αυτός ο οργανισμός δεν είναι που συνεργάστηκε με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις στη χώρα μας; Ο ίδιος ο Τσίπρας, πριν ένα χρόνο (σε εκδήλωση της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου), δεν χαρακτήριζε τα μέτρα που πρότεινε ο ΟΟΣΑ σαν «μαύρη βίβλο του νεοφιλελευθερισμού»; Και τώρα τι λέει; Ότι η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ δεν θα γίνει στη βάση της συνεργασίας του Οργανισμού με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά στη βάση της λαϊκής εντολής (ΖΟΝΓΚ!!!).
Δηλαδή ο ΟΟΣΑ το 2014 ήταν «μαύρη βίβλος του νεοφιλελευθερισμού» και το 2015, επειδή έτσι τον βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι φίλος του λαού;
Ο ΟΟΣΑ δυστυχώς ή ευτυχώς δεν αλλάζει. Και δεν υπάρχει λόγος να καταθέσει κανείς τις ελπίδες του σε όσους του λένε ότι και ο ΟΟΣΑ αλλάζει. Προεκλογικά η Ευρώπη άλλαζε επίσης κατά τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ακόμα πιο καθαρά φαίνεται ότι η ΕΕ δεν αλλάζει. Οι ιμπεριαλιστές και οι συμμαχίες τους με καμιά φόρμουλα δεν γίνονται φίλοι του λαού. Είναι εχθροί του, όπως και όσοι τους παρουσιάζουν στο λαό σαν «αρνάκια».