ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Συντονισμένα πυρά στο δικαίωμα της απεργίας

Αντιδραστικά σχέδια του κεφαλαίου με τις πλάτες της Κομισιόν, του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας και τις επευφημίες της Χρυσής Αυγής

Τη συντονισμένη προσπάθεια αμφισβήτησης, περιορισμού και τελικά κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος από τους κεφαλαιοκράτες, τα όργανα της ΕΕ και τις αστικές κυβερνήσεις, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, σχετικά με «τη συζήτηση που διεξάγεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για το δικαίωμα στην απεργία», όπου ανοιχτά οι εργοδότες αμφισβητούν την ίδια την ύπαρξη του απεργιακού δικαιώματος.Η Επίτροπος Απασχόλησης, Μ. Τάισεν, ενίσχυσε την εργοδοτική επίθεση, δηλώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν επεμβαίνει, δεν εγγυάται το απεργιακό δικαίωμα, αλλά αναμένει τα αποτελέσματα της ανεπίσημης τριμερούς συνάντησης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στα τέλη Φλεβάρη και τη σχετική γνωμάτευση από το Διεθνές Δικαστήριο «αν το απεργιακό δικαίωμα είναι νομικά κατοχυρωμένο».
Στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και στους αγώνες της εργατικής τάξης επιχείρησαν να επιτεθούν με θρασύτητα οι ευρωβουλευτές της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Υπερασπιζόμενοι το «δικαίωμα στην απεργοσπασία» και τους μηχανισμούς της εργοδοσίας και του αστικού κράτους ενάντια στους εργάτες που παλεύουν για τα δικαιώματά τους, σαν γνήσια μαντρόσκυλα των αφεντικών, αναμάσησαν τα χυδαία ψέματά τους ότι «οι απεργίες κλείνουν τα εργοστάσια» και τα συναφή.
Πληρωμένη απάντηση πήραν από τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, που τόνισε ότι δεν περίμενε τίποτε άλλο από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που χρηματοδοτούνται από τους εργοδότες για να δημιουργούν μηχανισμούς μπράβων που χτυπάνε τους εργάτες και τους αγώνες τους και στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για να προμηθεύουν πάμφθηνους εργάτες στις επιχειρήσεις.
Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος κάλεσε την εργατική τάξη να απομονώσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής παντού, στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές. Μπροστά στην αποκάλυψη του πραγματικού ρόλου τους, σαν μαντρόσκυλα των αφεντικών, οι ναζιστές ευρωβουλευτές αντέδρασαν με το συνηθισμένο τρόπο τους, με άναρθρες κραυγές και χυδαίες ύβρεις.
Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:
«Στην Ευρωπαϊκή Ενωση, παρά τα λόγια, στην πράξη, η συμμετοχή στα συνδικάτα και η απεργία θεωρείται από την εργοδοσία και το κράτος της έγκλημα. Τιμωρείται με απόλυση και άλλες ποινές. Στην Ελλάδα, οι περισσότερες απεργίες κηρύσσονται παράνομες, απολύθηκαν και επιστρατεύτηκαν χιλιάδες απεργοί ή απλά μέλη συνδικάτων.
Ευρωπαϊκή Ενωση και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζήτησαν σαν προαπαιτούμενο του γνωστού προγράμματος, τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, τη νομιμοποίηση του εργοδοτικού "λοκ άουτ". Αναθερμαίνεται η συζήτηση στα ευρωενωσιακά όργανα για περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος όπως απαίτησε η εργοδοσία στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας. Η πρωτοβουλία Μόντι να απαγορεύονται όσες απεργίες διεκδικούν αιτήματα κόντρα στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναβλήθηκε, αλλά είναι μέσα στους σχεδιασμούς της.
Δυο αλήθειες αποκαλύπτονται:
Πρώτον: Σε όλα τα κράτη της Ενωσης, είτε με λιτότητα είτε με χαλάρωση, η αντεργατική επίθεση κλιμακώνεται με κέντρο τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Αναμένονται λαϊκές αντιδράσεις, παίρνονται μέτρα καταστολής τους.
Δεύτερο: Ενας είναι ο φόβος τους, η εργατική τάξη, ο οργανωμένος λαός. Κανένας σωτήρας δεν τον σώζει. Μόνο η οργάνωση και η πάλη του για τα δικά του δίκια, για ανάπτυξη σε όφελος του ίδιου, όχι του κεφαλαίου.
Αλίμονο στην ιστορία αν η πάλη των εργατών έπαιρνε την άδεια των εκμεταλλευτών τους. Το δικαίωμα της απεργίας κατακτήθηκε με αγώνες από τους ίδιους τους εργάτες. Οι ίδιοι θα το προστατέψουν».