Στα αποτελέσματα της συνάντησης του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέα Ανδρεάδη και μελών του ΔΣ με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, που έγινε την Τρίτη 10 Μάρτη, αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής.
Επισημαίνει συγκεκριμένα:
«Η πολυδιαφημιζόμενη "κόντρα" του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με τον ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο φθινόπωρο, φαίνεται να καταλήγει κι αυτή σε "αρραβώνα", κατά τα πρότυπα της "κόντρας" κυβέρνησης - ΕΕ.
Σε συνάντηση του προέδρου του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη και σύμφωνα με τον πρώτο, υπήρξε "σύμπτωση απόψεων σε πολλά ζητήματα".
Ποια ζητήματα είναι αυτά;
Πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών στα 511 για τους νέους κάτω των 25, προκειμένου να δεχτούν οι ξενοδόχοι την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751.
Νέο πρόγραμμα voucher στον Τουρισμό για 8.000 ανέργους.
Νομοθέτηση και για νέα ευελιξία στη διάρκεια της θερινής περιόδου, ώστε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να μην λαμβάνουν τα ρεπό τους και αυτά να αναπληρώνονται με τη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου.
Ενημερώνουμε και τους "δυο εταίρους" για να τα ακούει κι η προξενήτρα (πλειοψηφία της Ομοσπονδίας) ότι:
1. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν πρόκειται να δεχτούν καμιά νέα μείωση σε μισθούς και δικαιώματα. Αντίθετα διεκδικούν κάλυψη των απωλειών τους που είχαν τα τρία τελευταία χρόνια, με βάση και την πρόβλεψη του ΣΕΤΕ για 25 εκατ. τουρίστες το 2015.
2. Οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον Επισιτισμό, που είναι εδώ και δυο χρόνια χωρίς ΣΣΕ, που δουλεύουν ανασφάλιστοι - απλήρωτοι, διεκδικούν να επανέλθουν οι μισθοί στα επίπεδα που ήταν το 2012, πριν από τις μειώσεις.
3. Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμιά νέα κλοπή των ασφαλιστικών μας εισφορών, που θα φέρουν νέες μειώσεις σε συντάξεις, Υγεία - Πρόνοια. Είναι κι αυτές μισθός δικός μας, από τον ιδρώτα μας.
4. Κατανοούμε απόλυτα γιατί μας ζήτησε ο υπουργός Εργασίας αξιολόγηση για τα προγράμματα voucher που αποτελούν τζάμπα δουλειά και στυγνή εκμετάλλευση για τα παιδιά μας. Η αναγγελία της συνέχισης τέτοιων προγραμμάτων δείχνει την αντεργατική κατεύθυνση που έχει κι αυτή η κυβέρνηση απέναντι στους νέους εργαζόμενους.
5. Αποκαλύπτεται επίσης περίτρανα, τι σκοπούς εξυπηρετούσε η υπογραφή της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας στην κατάργηση του 8ωρου, αφού έβαλε το θεμέλιο για την κατάργηση του 5θημέρου και τη νομοθέτηση της απλήρωτης δουλειάς που ζητούν οι μεγαλοξενοδόχοι.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου σε επιφυλακή!
Να συζητηθούν άμεσα σε όλους τους χώρους δουλειάς τα νέα μέτρα που συζητούν ΣΕΤΕ - υπουργείο Εργασίας.
Να προετοιμαστούμε για νέους αγώνες».