ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία του ΠΑΜΕ στις 26 Απρίλη στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαχητικά και μαζικά το «παρών» στις 26 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ, στη μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία για τα 16 χρόνια από την ίδρυσή του, απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.
Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Ήταν 3 Απρίλη του 1999. Μέσα από μια σύσκεψη δεκάδων συνδικαλιστικών στελεχών έγινε το βήμα σε αυτό που έλεγαν πολλοί εργαζόμενοι απ’ όλα τα συνδικάτα και τους τόπους δουλειάς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα: "προχωρήστε και αλλάξτε την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα", "δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση", "κάντε κάτι, ταράξτε τα νερά".
Έτσι ιδρύθηκε το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Ανταποκρίθηκαν σε αυτό το πρώτο κάλεσμα πολλά σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, επιτροπές αγώνα και συνδικαλιστές. Η ίδρυση του ΠΑΜΕ συνέπεσε με την έναρξη των νατοϊκών δολοφονικών επιδρομών στη Γιουγκοσλαβία στις 24 Μάρτη, στις οποίες το ΠΑΜΕ αντέδρασε με μαχητικό πρωτοπόρο και ηρωικό τρόπο, διαδηλώνοντας πάνω στις γέφυρες που βομβαρδίζονταν.
16 χρόνια προσφοράς και ακούραστης δουλειάς σε όλα τα μέτωπα του αγώνα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, απέναντι στο κεφάλαιο, στην ΕΕ και τις αντιλαϊκές πολιτικές, για να αποκτήσει το συνδικαλιστικό κίνημα στέρεο ταξικό προσανατολισμό και να απαλλαγεί από τα βαρίδια της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.
ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ
Το ΠΑΜΕ, κλείνοντας την πρώτη δεκαπενταετία από την ίδρυσή του στις 3 Απρίλη του 1999, πραγματοποιεί μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία αφιερωμένη στο διεθνές εργατικό τραγούδι.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τις γυναίκες, να δώσουν μαζικό και μαχητικό "παρών", για να τιμήσουμε τους αγώνες της εργατικής τάξης. Να σηκώσουμε ακόμα πιο ψηλά τις σημαίες του αγώνα. Να τραγουδήσουμε τις αγωνίες των ταπεινών και καταφρονεμένων. Για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των εργαζομένων σ’ όλο τον κόσμο.
Με τη μαζική συμμετοχή μας να στείλουμε μήνυμα ότι η εργατική τάξη παλεύει και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για καλύτερες μέρες, ότι θα συνεχίσουμε ακούραστα, χωρίς να λογαριάζουμε κόπο και χρόνο, τις προσπάθειες για την οργάνωση των δυνάμεών της, την οργάνωση της πάλης, ξεπερνώντας εμπόδια που βάζουνε επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το σύνθημα των αγώνων μας. "Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά. Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά".
Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 129 χρόνια από την Πρωτομαγιά του 1886. Καλούμε τα συνδικάτα, την εργατική τάξη να δώσει το μαζικό "παρών" της στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Να είναι μαχητικές διαδηλώσεις, να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση.
Να σμίξουν οι φωνές μας, τα συνθήματα μας, τα τραγούδια μας και με ψηλά το κεφάλι μπαίνουμε πιο αποφασιστικά στη μάχη. Συνεχίζουμε το δρόμο που έχουμε χαράξει, διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Τίποτα δεν έχει κριθεί!
Ψηλά το κεφάλι!».