ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΟΛΠ

Δημοκρατικη Ενοτητα ΛΙΜΑΝΙΩΝ

Δευτέρα, 20/1/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση υλοποιώντας την πολιτική παράδοσης των Λιμανιών στα μονοπώλια, με σκοπό να υπηρετήσει το κεφάλαιο και τις ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας, εσπευσμένα προωθεί στη Βουλή για επικύρωση, την προκήρυξη  εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διάθεση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ κυμαινόμενου μεταξύ 51% ως και 74% όπως προβλέπει κείμενο του ΤΑΙΠΕΔ. Με αφορμή τη προκήρυξη ανοίγει το γαϊτανάκι των ιδιωτικοποιήσεων στα λιμάνια της χώρας θέτοντας σε προτεραιότητα τον ΟΛΠ -ΟΛΘ.
Με την παράδοση στρατηγικών τομέων κρατικής ιδιοκτησίας, όπως τα λιμάνια, ικανοποιεί οικονομικές και γεωπολιτικές επιδιώξεις των μονοπωλίων και της Ε.Ε. Χαμένοι από χέρι θα βγουν μόνο οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.
Αυτή η εξέλιξη διαμορφώνει ένα περιβάλλον ακόμα μεγαλύτερης εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους με μαζικές απολύσεις, διαμορφώνοντας εργαζόμενους με μισθούς πείνας, εργασιακές σχέσεις λάστιχο, χωρίς δικαιώματα, ΣΣΕ και συνδικαλιστική οργάνωση.

Μπροστά στη βάρβαρη επιδρομή των μονοπωλίων, τη θύελλα των μέτρων που τρέχουν αλλά και αυτών που έρχονται, μόνο ένας δρόμος υπάρχει:
ΑΜΕΣΗ οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων στα λιμάνια προκείμενου να ξεσηκωθεί κύμα αντίδρασης και αντεπίθεσης που θα αποκρούσει την αντιλαϊκή θύελλα!

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των άλλων παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ (ΝΕΚ) και δήθεν ανεξάρτητων, για τη συμβολή τους στη δημιουργία τετελεσμένων με την αποφυγή της οργάνωσης αγωνιστικής αντίδρασης, όπως από το Δεκέμβριο με επείγοντα τρόπο ζητήσαμε.
Ζητάμε άμεσα Γενικές Συνελεύσεις Σωματείων στον ΟΛΠ, ΟΛΘ αλλά και σε όλα τα Λιμάνια. Να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις, πολύμορφη δραστηριότητα και απόφαση για 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε συνάδελφο να ενεργοποιηθεί, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Απορρίπτουμε τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι εκδοχές της μιας και της άλλης μορφής διαχείρισης (μορφής ιδιωτικοποίησης) που για λογαριασμό του κεφαλαίου προωθούν τα κόμματα του συστήματος είτε ως κυβέρνηση ή είτε ως αντιπολίτευση και που τελικά είναι το ίδιο πράγμα για τους εργαζόμενους.
Να κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση και την ανάπτυξη της πάλης, να αποκρούσουμε την επίθεση. Με πλαίσιο που συγκρούεται με τα μονοπώλια και τις επιλογές τους, που θα έχει αφετηρία την αντιλαϊκή βαρβαρότητα και που θα δυναμώνει βάζοντας στο επίκεντρο έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που να ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες των εργαζομένων, για λιμάνια κοινωνική ιδιοκτησία, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
         
Διεκδικούμε:
· Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ να πάρουν πίσω την απόφαση για την προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια παραπέρα ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ-ΟΛΘ.
·         Να μην προχωρήσει η συμφωνία ΟΛΠ - COSCO και η παράδοση της δυτικής προβλήτας ΙΙΙ στο κινέζικο μονοπώλιο.
· Παλεύουμε συνολικά ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις - παραχωρήσεις, στην παράδοση των λιμενικών υποδομών στα μονοπώλια
· Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Όχι στις απολύσεις – διαθεσιμότητες και στις ελαστικές μορφές απασχόλησης
· Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που χτυπούν ή καταργούν τις ΣΣΕ
· Παλεύουμε ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα, ενάντια στη φοροληστεία και στον οδοστρωτήρα που κατεδαφίζει κατακτήσεις στην υγεία, στην πρόνοια, στην κοινωνική ασφάλιση, στην παιδεία.
· Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική του «νόμου και της τάξης», την πολιτική που θέλει να βάλει στο γύψο τους εργατικούς αγώνες για να περνά ακέραια η αντεργατική θύελλα.

Δ.Ε. ΛΙΜΑΝΙΩΝ

de-limanion.blogspot.gr