ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Αποκαλύπτονται

«Στήριξα τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη με την έννοια ότι ήθελα να φτάσουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό». Αυτό είπε την Παρασκευή το πρωί η υποψήφια με τη Λαϊκή Ενότητα και πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Νάντια Βαλαβάνη. Μία ωμή ομολογία που αποκαλύπτει το μέγεθος της κοροϊδίας απέναντι στο λαό!
Αυτό, λοιπόν, που στήριξε η Ν. Βαλαβάνη ήταν το «άνοιγμα» του Ασφαλιστικού και των Εργασιακών, η εφαρμογή της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, οι αλλαγές στο Φορολογικό σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, η υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, που κόβει αυτόματα τις δημόσιες δαπάνες σε μισθούς, συντάξεις, πόρους σε νοσοκομεία, σχολεία, ιδρύματα Πρόνοιας. Γιατί όλα αυτά προέβλεπε η περίφημη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη. Και όλα αυτά συνοδεύονταν από το περίφημο «θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας στους δανειστές εις το διηνεκές», όπως έγραφε στην εισαγωγή της η ίδια συμφωνία! Ολα αυτά είναι που ο Π. Λαφαζάνης, τότε υπερυπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έλεγε πως δεν είναι απαραίτητο να έρθουν στη Βουλή για να συζητηθούν.
Θυμίζουμε, επίσης, πως τότε η κα Βαλαβάνη, που σήμερα το παίζει «αντιμνημονιακή», όπως και οι υπόλοιποι στη ΛΑΕ, έλεγε πως «είναι πατριωτικό καθήκον» να πληρώσει ο λαός τον ΕΝΦΙΑ, τους φόρους που είχαν επιβάλει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από το 1ο και το 2ο μνημόνιο. Τόσο αντιμνημονιακοί, τόσο φιλολαϊκοί... Στην περίπτωση της ΛΑΕ, οι μάσκες δεν πέφτουν, τις ρίχνουν μόνοι τους. Και ο λαός καταλαβαίνει πλέον ότι η παρωδία του ψέματος που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2.