ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Συνάδελφοι,

παρακάτω αναφέρονται μια σειρά ανατροπές που προβλέπονται στο τελικό κειμένου του ΓΚΠ.

       Άρθρο 1.3 «περί Διευθυντικού Δικαιώματος για ότι δεν ρυθμίζεται»

    Άρθρο 2.1 « Ο παρών κανονισμός τυγχάνει εφαρμογής σε όλο το προσωπικό της Εταιρείας ανεξαρτήτως ειδικότητας που απασχολείται σε αυτήν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης»

   Άρθρο 3.4 «Το προσωπικό της Εταιρείας υποχρεούται να παράσχει τις υπηρεσίες του κατά την κρίση της Διοίκησης σε οποιαδήποτε θέση ή τμήμα, όπως αυτά περιγράφονται στον κανονισμό Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της Εταιρείας που εγκρίθηκε με την υπ ‘ αρθμ. 180/27.10.12016 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου»

     Άρθρο 4.4 «Η Εταιρία δύνανται να προσλαμβάνει το προσωπικό και ως δόκιμο για ορισμένο χρόνο έως 12μηνών για τους υπαλλήλους και έως 6μηνών για τους λιμενεργάτες..»

     Άρθρο 7.2 « Με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου καθορίζεται ειδικότερα το σύστημα  αξιολόγησης του προσωπικού»

     Άρθρο 8.1 β)  «Καταγγελία της σύμβασης εκ μέρους της Εταιρίας (απόλυση) όπου και εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας. Η σύμβαση εργασίας του προσωπικού της ΟΛΠ ΑΕ που απασχολούνταν στον Οργανισμό πριν από την 10 Αυγ. 2016 καταγγέλλεται για αιτία που δικαιολογεί σύμφωνα με το νόμο την απόλυση. Για την απόλυση εργαζομένου που ανήκει στην προηγούμενη κατηγορία απαιτείται προηγούμενη ακρόαση αυτού από το Συμβούλιο Διοίκησης της Εταιρίας με την παρουσία και ενός εκπροσώπου του συνδικαλιστικού οργάνου που τον εκπροσωπεί. Το Συμβούλιο της Διοίκησης λαμβάνει την οριστική απόφαση»

  Άρθρο 10.3 « Ωστόσο η περιγραφή αυτή (του αντικειμένου εργασιών) δεν δημιουργεί δικαίωμα άρνησης του εργαζόμενου να αναλάβει παρεμφερή καθήκοντα μια άλλης θέσης, όταν η Εταιρεία κρίνει αυτό αναγκαίο, με την επιφύλαξη των διατάξεων περί μονομερούς βλαπτικής μεταβολής , τηρούμενων των περιορισμών που θέτουν η ατομικής σύμβαση εργασίας, η εργατική νομοθεσία ή τυχόν ισχύουσες διατάξεις των επιχειρησιακών ΣΣΕ»

    Άρθρο 10.3 ια) « να εργάζεται κατά το καθορισμένο ημερήσιο και εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας αλλά και πέραν αυτού (υπερωρία, Σάββατα, Κυριακές, αργίες), εφόσον οι υπηρεσιακές ανάγκες το απαιτούν, σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 659 ΑΚ»

    Άρθρα περί χρόνου εργασίας:
a.   Άρθρο 13.1 « Η εταιρία είναι συνεχούς λειτουργίας από Δευτέρα έως Κυριακή με σύστημα 5μερης  εργασίας σε εναλλασσόμενες βάρδιες απασχόλησης για τις κατηγορίες των μισθωτών της που ορίζονται με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Η εργασία τα Σάββατα, τις Κυριακές ή τις αργίες δεν θεωρείται υπερωριακή απασχόληση, εφόσον συμπεριλαμβάνεται στο νόμιμο εβδομαδιαίο χρόνο απασχόλησης του εργαζομένου»

b.   Άρθρο 13.2 « Αν ο εργαζόμενος κληθεί να εργαστεί και πέραν των 5 ημερών ανά εβδομάδα ημέρα Κυριακή, τότε λαμβάνει 1 ημέρα ανάπαυση την επομένη εβδομάδα εργασίας σύμφωνα με τα ορίζοντα στο αρ.10.β.δ. 748/1966»

c.   Άρθρο 13.3 « οι ώρες κανονικές ημερησίας απασχόλησης του προσωπικού ορίζονται ε 8 και κανονικής εβδομαδιαίας εργασίας σε 40, σύμφωνα και με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας»

   Άρθρο 21.3 « Με τη θέση σε ισχύ του παρόντος Κανονισμού αντικαθίσταται ο προϊσχύουσας Γενικός Κανονισμός Προσωπικού της Εταιρείας, οποίος εγκρίθηκε με την με αριθμό 5115/1.2.2004 κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών , Εσωτερικά-Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Εμπορικής ναυτιλίας. Επίσης καταργείται κάθε ρύθμιση που έλκει την ισχύ της από τον καταργούμενο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού»




Το τελικό κείμενο του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού
(κάντε κλικ πάνω στο σύνδεσμο)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου