ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Προϋπολογισμός 2015: Συνέχιση και ένταση της βάρβαρης πολιτικής, διεμήνυσε ο Χρ. Σταϊκούρας

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας προδιαγράφοντας τη συνέχιση και ένταση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής επισήμανε ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται και ότι η ελληνική οικονομία έχει καταγράψει το «υψηλότερο διαρθρωτικό πλεόνασμα σε όλο το κόσμο».
Όπως επισήμανε αυτό είναι το «επίτευγμα» της πολιτικής της κυβέρνησης η οποία καταγράφει: «ενδείξεις σταθεροποίησης της ιδιωτικής κατανάλωσης, ανάκαμψης των επενδύσεων και ενίσχυσης των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών». Απολογισμός που όπως σημείωσε έχει επιφέρει το θετικό αποτέλεσμα: «Ο Προϋπολογισμός του 2015» να «καταγράφει, για 3η συνεχόμενη χρονιά, επίτευξη σημαντικού πρωτογενούς πλεονάσματος, και είναι, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, δημοσιονομικά ισοσκελισμένος», προσθέτοντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα φθάσει το 2,9%, με βάση «την ανάκαμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης και την ενίσχυση των επενδύσεων, της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών».
«Η νέα μεγάλη πρόκληση, τόνισε - είναι ο σχεδιασμός και η προετοιμασία της επόμενης μέρας. Εργαζόμαστε υιοθετώντας ένα ρεαλιστικό σχέδιο οικονομικής πολιτικής που επιδιώκει πρωτογενή πλεονάσματα». Στο πλαίσιο της αποπροσανατολιστικής για το λαό κοκορομαχίας που έχουν «στήσει» συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρ. Σταϊκούρας ανέφερε για την αξιωματική αντιπολίτευση ότι θεωρεί θετικό που ο ΣΥΡΙΖΑ «στο Λονδίνο δήλωσε πως συμφωνεί με τον στόχο των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών», όμως εκείνο που «που αποκρύπτει η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι ο τρόπος επίτευξης του στόχου αυτού».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ -σημείωσε- προβλέπει σταθεροποίηση των πρωτογενών δαπανών στο 44%, κάτι που σημαίνει πως δεν θα αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις όπως έχει υποσχεθεί. Για να είναι δε, ισοσκελισμένος ο Προϋπολογισμός του 2015, θα πρέπει οι φόροι να αυξηθούν κατά 2,5% του ΑΕΠ, δηλαδή κατά 4,5 δισ. ευρώ».