ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Δήμος Αθηναίων: Βγάζει σπίτι σε πλειστηριασμό για χρέος 1.005 ευρώ - Κινητοποίηση για να μην βγει στο σφυρί

Κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη στις 10 π.μ. στη Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου Αθήνας (Λιοσίων 22) θα πραγματοποιήσουν η Λαϊκή Επιτροπή 2ου Διαμερίσματος και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων – Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.
Καταγγέλλουν το γεγονός ότι ο Δήμος Αθηναίων απειλεί οικογένεια αυτοαπασχολούμενων με πλειστηριασμό του σπιτιού της.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, το σπίτι θα βγει στο σφυρί για οφειλή 1.005 ευρώ, που είναι το πρόστιμο που είχε επιβάλει η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου πριν από 8,5 χρόνια, για την τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας. Το έγγραφο που κοινοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην οικογένεια αναφέρει ότι το διαμέρισμα που κατοικεί θα βγει σε πλειστηριασμό στις 4 Μάρτη.
Η Λαϊκή Επιτροπή 2ου Διαμερίσματος καλεί τους εργαζόμενους και τους φορείς της περιοχής να απαιτήσουν την ακύρωση του πλειστηριασμού και να μην επιτρέψουν να βγει στο σφυρί κανένα σπίτι εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων στο Δήμο Αθήνας καλεί τους αυτοαπασχολούμενους σε επαγρύπνηση και να αντιπαλέψουν, οργανωμένα αυτήν την πολιτική που οδηγεί τους πολλούς στη φτώχεια και τη μιζέρια, κάνοντας όμως τους λίγους ακόμη πλουσιότερους.