ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΠΑΜΕ: Πλατιά σύσκεψη για τις εξελίξεις και τα νέα μέτρα τη Δευτέρα 11 Μάη στο ΕΚ Πειραιά Στις 7 το απόγευμα

Πλατιά σύσκεψη για τις εξελίξεις και τα νέα μέτρα διοργανώνει και καλεί το ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 11 Μάη, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση - κάλεσμα: «Με ακόμα περισσότερες δυνάμεις, πιο αποφασιστικά, αξιοποιώντας την επιτυχία των Πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων, τα ταξικά συνδικάτα κλιμακώνουμε τη δράση μας.
Δε χαρίζουμε τίποτα στα μονοπώλια, στην ΕΕ και στους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Δεν αποδεχόμαστε να συνεχίζουμε να πληρώνουμε, να βαδίζουμε ένα δρόμο θυσιών με μόνο κερδισμένο το μεγάλο κεφάλαιο.
Παλεύουμε για την ανάκτηση όσων έχουμε χάσει όλα αυτά τα χρόνια, παλεύουμε για όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη εμείς και οι οικογένειές μας.
Βάζουμε στο επίκεντρο της πάλης μας:
  1. το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,
  2. το θέμα ανεργίας και της υγείας που καίνε και ταλαιπωρούν κάθε φτωχή εργατική και λαϊκή οικογένεια, καθώς και
  3. κάθε οξυμένο πρόβλημα, σε κάθε χώρο δουλειάς που μας κάνει τη ζωή μας δύσκολη, όπως η απλήρωτη εργασία.
    Δυναμώνουμε το μέτωπό μας απέναντι στην εργοδοσία και τις μεγάλες επιχειρήσεις που αρνούνται να υπογράψουν νέες ΣΣΕ και που αξιοποιούν όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, για να κάνουν τη ζωή των εργατριών και των εργατών ακόμα χειρότερη.
    Επιδιώκουμε να ανοίξει η συζήτηση σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι θέση απέναντι στη νέα αντιλαϊκή επίθεση που προετοιμάζει η νέα κυβέρνηση, απέναντι στο τσάκισμα μισθών, εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος.
Η οργάνωση της πάλης απέναντι στη νέα αντιλαϊκή θύελλα είναι ευθύνη των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Καμία συνδικαλιστική οργάνωση δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη.
Το ΠΑΜΕ καλεί σε μια πλατιά σύσκεψη σωματεία και συνδικαλιστές, ώστε να γίνει συζήτηση για το χαρακτήρα των εξελίξεων και τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, να οργανωθεί η πάλη και η αντίσταση απέναντι στη νέα αντεργατική επίθεση».