ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Συμφωνία διατήρησης των μέτρων που έχουν ληφθεί και συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων ζητά ο Αντ. Σαμαράς

Να κλείσει η συμφωνία ζήτησε με δηλώσεις του από τη Ρίγα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της ξεκάθαρα τάχθηκε υπέρ της διατήρησης όλων των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ληφθεί και της συνέχισης των ιδιωτικοποιήσεων λέγοντας «η συμφωνία πρέπει να τελειώνει για να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και πρέπει να είναι μια συμφωνία που θα διασώζει την ανάκαμψη, που έχουμε ήδη πετύχει, και που δε θα οδηγεί σε ύφεση. Μια συμφωνία, δηλαδή, που διασώζει τις μεταρρυθμίσεις και συνεχίζει τις αποκρατικοποιήσεις».
Αφού υπερασπίστηκε την πολιτική της προηγούμενης συγκυβέρνησης τόσο για τη λήψη αντιλαϊκών μέτρων όσο και για την παράδοση της δημόσια περιουσίας σε επιχειρηματικούς ομίλους πρόσθεσε ότι «χρειάζεται άμεσα μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία με την Ευρώπη».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κυβερνά με ψέματα λέγοντας «χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και να ξεφύγουμε από τα ψέματα τα καθημερινά της κυβερνητικής προπαγάνδας».