ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Αγία Βαρβάρα: Συγκέντρωση στο νοσοκομείο Λοιμωδών διοργάνωσαν Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις δεκάδων φορέων της Δυτικής Αθήνας, του Μενιδίου και της Φυλής με διεκδικήσεις για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλο το λαό. Οι δεκάδες παρεμβάσεις σε μονάδες υγείας της περιοχής θα κορυφωθούν με συλλαλητήριο, την Τετάρτη 14 Μάη, στις 7:00 μμ στο υπουργείο Υγείας.
Στα πλαίσια αυτά το απόγευμα της Πέμπτης οι Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο νοσοκομείο δυτικής Αθήνας «Λοιμωδών» - Αγία Βαρβάρα, με αίτημα την επαναλειτουργία του πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο. Στο νοσοκομείο που εξυπηρετούσε χιλιάδες κατοίκους της πιο φτωχής περιοχής της Αττικής, είχε βάλει λουκέτο η προηγούμενη συγκυβέρνηση, ενώ η σημερινή παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις το κρατά κλειστό. Είχαν προηγηθεί 3 ταυτόχρονες πορείες που ξεκίνησαν από τις αντίστοιχες περιοχές με κατάληξη την πύλη του νοσοκομείου όπου και έγιναν οι ομιλίες.
Μιλώντας στη συγκέντρωση η Βίκυ Λαζάρου, εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω υπογράμμισε ότι το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μάρτη, στο Περιστέρι για την υγεία, οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, τώρα κλιμακώνονται. Τόνισε ότι οι αιτίες της υποβάθμισης συνολικά της δημόσιας υγείας βρίσκονται στην πολιτική της ΕΕ που πιστά οι κυβερνήσεις υπηρετούν αντιμετωπίζοντας τη ως κόστος και πεδίο επιχειρηματικής δράσης.
Σημείωσε επίσης ότι οι φιέστες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του υπουργού Υγείας, προκαλούν μόνο αγανάκτηση σε όσους βλέπουν το νοσοκομείο «Αγ. Βαρβάρα» να μαραζώνει, ενώ θα μπορούσε να ανακουφίσει πλήθος κόσμου της περιοχής. Καταλήγοντας η Β. Λαζάρου ανέφερε: «Το 2015 δεν μπορεί ο λαός μας να προσεύχεται μην αρρωστήσει. Η επιστήμη, η τεχνολογία, τα άλματα της ιατρικής επιστήμης, ο πλούτος που παράγεται, επιτρέπουν να έχουμε υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες. Και αφού η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα, παίρνουμε εμείς: Με τους αγώνες μας, με το συλλαλητήριο που οργανώνουμε έξω από το υπουργείο Υγείας στις 14 Μάη, για το δικαίωμά μας στην υγεία και τη ζωή»
Στη συγκέντρωση νωρίτερα απηύθυναν χαιρετισμό ο Γιάννης Γαλανόπουλος, γιατρός στο «Αττικό» Νοσοκομείο και ο Γιώργος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του παραρτήματος Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου του Συνδικάτου Οικοδόμων.
Ο Γ. Γαλανόπουλος υπενθυμίζοντας ότι σημερινοί βουλευτές της συγκυβέρνησης, ακόμα και ο υπουργός υγείας ήταν στο χώρο του νοσοκομείου όταν έκλεινε, δεσμευόμενοι ότι θα το ξανανοίξουν ως κυβέρνηση, ανέδειξε ότι σήμερα κρύβονται από τους εργαζόμενους και απορρίπτουν τα δίκαια αιτήματά τους. Περιέγραψε επίσης την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων, την συνθήκες δουλειάς των υγειονομικών που διαρκώς χειροτερεύουν με την ανασφάλεια και την απληρωσιά να γενικεύεται. Ανακοίνωσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι του Αττικού νοσοκομείου στηρίζουν και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, θα δώσουν το «παρόν», στις 14 Μάη, στο υπουργείο Υγείας, όπως και στην απεργία των υγειονομικών στις 20 Μάη. Από την πλευρά του ο Γ. Γιαννακόπουλος, περιέγραψε την ανασφάλεια που βιώνουν οι εργαζόμενοι, το φόβο των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων και των ανασφάλιστων μην αρρωστήσουν και χρειαστούν φάρμακα, αφού θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Όπως είπε, για τη συγκυβέρνηση και τα κόμματα που προσκυνούν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι απόλυτα φυσιολογικό να πληρώνουμε όλο και περισσότερο για τις παροχές υγείας. Υπογράμμισε τέλος ότι «το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν κάνει βήμα πίσω. Να μη χαθεί ούτε ώρα! Αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για καθολική δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.»
Η πολύμορφη δραστηριότητα συνεχίζεται τις επόμενες μέρες ενόψει του συλλαλητηρίου της Τετάρτης με παρεμβάσεις σε τοπικά καταστήματα του ΙΚΑ: Την Παρασκευή 8 Μάη, στα Άνω Λιόσια, τη Δευτέρα 12 Μάη στην Πετρούπολη και την Τρίτη 13 Μάη στο Μενίδι.