ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

«Κανείς δε δικαιούται να περιμένει τη σφαγή του»
 

Τις αντιασφαλιστικές ανατροπές που προοιωνίζεται το προσχέδιο της μελέτης του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ:«Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση που θα γκρεμίσουν ό,τι ασφαλιστικό δικαίωμα, ό,τι κοινωνική παροχή απέμεινε.
Επιδιώκεται η απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.
Να είναι καθαρό ότι η επίθεση δεν έχει ολοκληρωθεί. Με πρόσχημα τη βιωσιμότητα των Ταμείων, έρχονται νέα ασφαλιστικά μέτρα. Νέες μειώσεις στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης, αύξηση των ενσήμων από 4.500 σε 6.000 για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη σύνταξη, πρόσθετες ριζικές περικοπές σε Υγεία και Πρόνοια.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, την εργατική τάξη να πάρουν όλα τα μέτρα προετοιμασίας για καλά οργανωμένη, μαζική, αποφασιστική αντεπίθεση και σύγκρουση.
Αν τα μέτρα προχωρήσουν ή όχι, θα εξαρτηθεί από τη στάση της εργατικής τάξης. Αν θα δεχτεί να σφαγιαστεί ή θα αντισταθεί. Κανένας δε δικαιούται να περιμένει τη σφαγή του».
Υπενθυμίζεται ότι στη μελέτη του ΚΕΠΕ, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται προτάσεις για νέα ενοποίηση των Ταμείων, η οποία θα επιφέρει ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Κατάργηση των όποιων ειδικών ηλικιακών ορίων υπάρχουν ακόμα στα Ταμεία, με κεντρική επιδίωξη την αύξησή τους προς τα ανώτερα γενικά όρια, δηλαδή στο 67ο έτος για όλους. Ακόμα περικοπή των αναπηρικών συντάξεων και αύξηση του ελάχιστου αναγκαίου αριθμού ενσήμων για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη σύνταξη, από τη 15ετία που είναι σήμερα στην 20ετία, που θα οδηγήσει σε στέρηση της σύνταξης για μεγάλο αριθμό εργαζομένων που δεν συμπληρώνουν τα απαιτούμενα ένσημα, λόγω της καθυστερημένης εισόδου στην αγορά εργασίας, της παρατεταμένης ανεργίας, της γενικευμένης ανασφάλιστης δουλειάς κ.ά.