ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Έφτασε στην κυβέρνηση η απάντηση της τρόικας

Περισσότερες διευκρινίσεις και «δεσμεύσεις» ζητάει η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση για τα δημοσιονομικά μέτρα, μέσω του απαντητικού e-mail που έστειλε τα ξημερώματα.
Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τους εκπροσώπους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Τα παζάρια επικεντρώνονται στην κάλυψη του «δημοσιονομικού κενού» αλλά και στη διαχείριση της «επόμενης ημέρας».
Η κυβέρνηση στην επιστολή που έστειλε στην τρόικα δεσμεύτηκε για τη λήψη επιπλέον αντιλαϊκών μέτρων ύψους 980 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και για πρόσθετες «παρεμβάσεις» όπως η απόσυρση της μείωσης κατά 30% της «έκτακτης εισφοράς», σε περίπτωση που το «δημοσιονομικό κενό» είναι μεγαλύτερο.
«Είμαστε έτοιμοι για την τελική συμφωνία. Η οποία μπορεί να υπάρξει, αν πράγματι θέλουμε όλοι την "επόμενη μέρα" στην Ελλάδα. Αλλά παράλογες και αδικαιολόγητες πιέσεις κανείς δεν μπορεί να δεχθεί», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Ο Αντώνης Σαμαράς επέκρινε την τρόικα ότι «έχει πέσει έξω» στις προβλέψεις της, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν επιπλέον μέτρα σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της για το ύψος του «δημοσιονομικού κενού».
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις θα συνεχιστούν και μετά το τέλος των μνημονίων, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. «Ασφαλώς και η Ελλάδα θα τηρεί τους στόχους της» είπε, προσθέτοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, θα επεκταθούν και θα επιταχυνθούν».