ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΠΑΜΕ: Προκλητικό να μιλούν εργοδότες και εφοπλιστές για ισότητα και καταπολέμηση των διακρίσεων

«Ακρως προκλητικό και απαράδεκτο» χαρακτηρίζει το ΠΑΜΕ το κοινό δελτίο Τύπου εργοδοτικών φορέων και εκπροσώπων του εργοδοτικού συνδικαλισμού για τη διοργάνωση κοινών δράσεων με σκοπό την ισότητα και την καταπολέμηση των διακρίσεων στους χώρους εργασίας. Πρόκειται για ανακοίνωση που συνυπογράφουν ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ, η οποία αναφέρει ότι οι φορείς αυτοί, με τη συμβολή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) διοργανώνουν «κοινές πανελλαδικές δράσεις για την προώθηση της ισότητας και την καταπολέμηση των απαγορευμένων διακρίσεων στους χώρους εργασίας». Οι σχετικές μάλιστα πρωτοβουλίες γίνονται κάτω από τον προκλητικό για τους εργαζόμενους τίτλο «Ο κόσμος της εργασίας μαζί για την ισότητα» και στόχο έχουν να αναδείξουν την «αξία του κοινωνικού διαλόγου».
Απαντώντας σε αυτήν την «πρωτοβουλία», το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Με ένα άκρως προκλητικό και απαράδεκτο κοινό δελτίο Τύπου, εργοδότες, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλέμποροι και εργατοπατέρες προσπαθούν να συγκαλύψουν και να αποκρύψουν τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους εργαζόμενους, τους μετανάστες, τις γυναίκες της εργατικής τάξης, του μόχθου, της ανεργίας, της ανασφάλιστης εργασίας και της ημιαπασχόλησης.
Αναμασούν την καραμέλα περί ισότητας και καταπολέμησης των διακρίσεων, την ανάγκη για κοινωνικό διάλογο και σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την ίδια στιγμή που ξεζουμίζουν τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους καθημερινά στα σύγχρονα κάτεργα των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι εθιμοτυπικές ημερίδες και οι "παράλληλες δράσεις" είναι ψεύτικες, υποκριτικές και κενό γράμμα, όταν απουσιάζει η καθημερινή δράση στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, εκεί που τα εργατικά ατυχήματα των μεταναστών πληθαίνουν, η εργοδοτική αυθαιρεσία βασιλεύει απέναντι σε έγκυες γυναίκες που είτε απολύονται είτε κρύβουν την εγκυμοσύνη τους για να μη βρεθούν εκτός παραγωγής, οργιάζει η μαύρη ανασφάλιστη εργασία.
Ισότητα και εκμετάλλευση είναι έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες. Οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για τα προβλήματα και τα δεινά που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες και οι άνεργοι είναι μεγάλες. Κάθε χρόνο εξαντλεί την ασχολία της, πραγματοποιώντας συναινετικές ημερίδες με τους εργοδοτικούς φορείς και παράλληλα βάζουν πλάτη για να υλοποιηθεί η συνολική αντεργατική πολιτική.
Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, οι μετανάστριες και οι μετανάστες, οι άνεργες και οι άνεργοι να μη χάσουν το ταξικό τους κριτήριο, να μην "τσιμπήσουν" από τις φιέστες που στήνουν οι εκμεταλλευτές τους, δήθεν προς τιμήν τους. Να απαντήσουν με τους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες στους χώρους δουλειάς, έχοντας ανοιχτό και συνεχές το μέτωπο στη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου, διαλύοντας τα σύννεφα των κοινωνικών διαλόγων που αναπτύσσονται».