ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΠΑΣΟΚ «Κάντε ό,τι κάναμε ή καταστρεφόμαστε»

«`Η θα προσχωρήσετε με καθυστέρηση στην πολιτική μας, αυτή που λοιδορήσατε, συκοφαντήσατε, υπονομεύσατε, φτύσατε, ζητώντας συγνώμη από τον ελληνικό λαό για την πολιτική του και ιστορική του εξαπάτηση ή θα καταστραφεί η χώρα». Τάδε έφη, χτες, στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, διευκολύνοντάς την κι αυτός από την πλευρά του, ώστε να κλείσει τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία με τους εταίρους και πιστωτές.
Παραπέρα, προειδοποίησε πως «το γεγονός ότι η κυβέρνηση έλεγε και δυστυχώς λέει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, δημιουργεί το εξής πρόβλημα. Απαγορεύει καταστατικά, νομικά στο ΔΝΤ να καταβάλει τις δόσεις και να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της χώρας. Το ΔΝΤ αξιώνει από την ΕΕ, σε κάθε Eurogroup, να επιβεβαιώνει τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, προκειμένου το ΔΝΤ να εκταμιεύει τις δόσεις. Το να λέει μια ελληνική κυβέρνηση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο τεχνικά, νομικά, σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με βάση το καταστατικό της, δεν μπορεί να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες» συνέχισε, εκφράζοντας αγωνία για τη διοχέτευση ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.
Ταυτόχρονα, έψεξε την κυβέρνηση ότι «επί 100 μέρες δεν έχει διεξαχθεί καμία διαπραγμάτευση ή για να είμαι ακριβής δεν έχει διεξαχθεί καμία διεθνής διαπραγμάτευση».
Τονίζοντας, τέλος, ότι «τώρα πια τα ψέματα τελείωσαν, έφτασε η ώρα της αλήθειας», κάλεσε τον πρωθυπουργό «να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο που ακολουθεί η χώρα σε μία διαπραγμάτευση που έχει νόημα όταν γίνεται με τους έξω κι όχι όταν γίνεται με τους μέσα, απλά και μόνο για να διασφαλίσουμε την παραμονή μιας νέας πολιτικής ομάδας στην εξουσία».