ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ: ΟΛΟΙ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ κινητοποίηση τη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 Απρίλη σ’ όλα τα λιμάνια της χώρας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΕΝΟΤΗΤΑ   ΛΙΜΑΝΙΩΝ


Πειραιάς 5 Απρίλη 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ στην24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ κινητοποίηση τη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 Απρίλη σ’ όλα τα λιμάνια της χώρας.  ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ με 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ με τη κατάθεση του ν/σ για το Ασφαλιστικό.

Συνάδελφοι,

      Όλοι στη μάχη της απεργίας. Στήνουμε μπλόκο στην  αντιλαϊκή  πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που υλοποιεί ότι  δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που από κοινού με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου στηρίζουν  και προωθούν τα συμφέροντα της  Ε.Ε , του ΔΝΤ, των μονοπωλίων. 
Η  κυβέρνηση   ικανοποιώντας τους σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης προωθεί  άμεσα σαρωτικές αλλαγές  στο ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, στις Σ.Σ.Εργασίας, το φορολογικό, το δικαίωμα της απεργίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, την   παραπέρα   ιδιωτικοποίηση   του   ΟΛΠ  και άλλων  λιμανιών, καθώς και δημόσιων υποδομών , Αεροδρόμια,  ΟΣΕ,  ΑΔΜΗΕ, κ.α. - με οδυνηρές συνέπειες για τον εργαζόμενο λαό.   
Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ, ΟΛΘ και των περιφερειακών λιμανιών   στρέφεται σε βάρος του λαού και των εργαζομένων. Αποτελεί ένα ακόμη κρίκο στην αντιλαϊκή θύελλα που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.  Θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους και αυταπασχολούμενους   στα  λιμάνια   και  στους  συναφείς  κλάδους.
Το αντιασφαλιστικό σχέδιο διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, δεν εξαιρεί κανένα κλάδο. Δεν παίρνει τροποποιήσεις, μόνο ανατρέπεται. Στόχος τους είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, μέσα από την ένταση  του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης, ζωή κόλαση  για τους εργαζόμενους.

Δεν   πρόκειται   να   επιτρέψουμε   να   χτυπηθούν   κατακτήσεις   και δικαιώματα   δεκαετιών.   Δεν παζαρεύουμε   το  δικαίωμα  μας στη σταθερή δουλειά με συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα.

Οι διοικήσεις ΟΜΥΛΕ και σωματείων στον ΟΛΠ έχουν τεράστιες ευθύνες. Στήριξαν  πλήρως  την  στρατηγική  του  κεφαλαίου, έβαλαν πλάτη  για  να  περάσει αυτή  η   πολιτική.  Όλη τη προηγούμενη περίοδο, έντασης της επιθετικότητας του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων, καλλιέργησαν αυταπάτες για λύσεις «εντός των τειχών» με κυβερνητικές εναλλαγές,  καλλιέργησαν τη  λογική   της αναμονής, του «μικρότερου κακού», του «κοινωνικού εταιρισμού», συνέβαλαν στη δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος των εργατοϋπαλλήλων του κλάδου.
Εμφανίζουν ως διεκδικητικό πλαίσιο την υπεράσπιση του «δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών», όπου μέσα χωράνε και οι ιδιώτες, είτε μέσω συμπράξεων είτε στα Διοικητικά Συμβούλια των οργανισμών. Διεκδικούν «αναπτυξιακή προοπτική» για τα λιμάνια και «βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα» που υπηρετεί τη  καπιταλιστική  κερδοφορία.Συνάδελφοι,

       Η επιτυχία του αγώνα περνάει απ τα δικά μας χέρια. Οργανώνοντας την αντεπίθεση μας απέναντι στη συνολική αντιλαϊκή πολιτική μαζί τους υπόλοιπους εργατοϋπάλληλους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενος και νεολαία για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στο Ασφαλιστικό,  να βάλουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις με αιτήματα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.
Οι    δυνάμεις  του  ΠΑΜΕ  στα  λιμάνια  καλούν τους εργαζόμενους με γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις  σε κάθε χώρο δουλειάς, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα, ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. Να συντονιστούν με τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων και με την πάλη τους να ανοίξουν το δρόμο για μια άλλη πολιτική προς όφελος των εργαζομένων, με λιμάνια στην υπηρεσία του λαού.
Απαιτείται αγώνας για  λιμάνια  κοινωνικοποιημένα   που  ως  λαϊκή  περιουσία   θα  εξυπηρετούν  τις  σύγχρονες  λαϊκές ανάγκες.  Σύγχρονα και ασφαλή   λιμάνια με υποδομές στήριξης   για  τη  διακίνηση   ανθρώπων  και προϊόντων, που  εξυπηρετούν  το  λαό  και  όχι  τα  κέρδη των  μεγάλων  επιχειρηματικών  ομίλων. Προϋπόθεση για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι η ενδυνάμωση της λαϊκής πάλης της κοινωνικής συμμαχίας, για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό, σε μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με τον εργαζόμενο λαό στην εξουσία, κύριο του πλούτου που παράγει.

       Αγωνιζόμαστε:

Ø    Για κλιμάκωση του αγώνα με πρόγραμμα δράσης που θα συγκρούεται με την αντιλαϊκή  πολιτική  της κυβέρνησης και των  μονοπωλιακών  ομίλων.
Ø    Για να μην περάσει η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και ο εργασιακός μεσαίωνας. Για λιμάνια κοινωνική ιδιοκτησία που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, με εργατική και λαϊκή εξουσία.
Ø    Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο λαιμητόμος για το ασφαλιστικό. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
Ø    Για διεκδικήσεις με βάση τις ανάγκες μας και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων
Ø    Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντεργατικών νόμων όλων των μνημονίων.
Ø    Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλα τα λιμάνια με άμεση κάλυψη των απωλειών. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Ø    Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους εργατουπάλληλους σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Δυναμώνουμε τη δράση μας με τα υπόλοιπα τμήματα της εργατικής τάξης. Δυναμώνουμε το μέτωπο με τους εργαζόμενους της Cosco.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ.
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ 48 ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
Συμμετέχουμε – στηρίζουμε τη μεγάλη πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία, από Πάτρα στην  Αθήνα και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στις 10 Απρίλη στις 18.00 στο Σύνταγμα