ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Απομονώστε τους φασίστες από τις γειτονιές!

«Το Πέραμα και ο Πειραιάς ξέρουν από προσφυγιά. Τότε ήταν οι Μικρασιάτες, σήμερα οι Ασιάτες. Ξέρουν ότι την προσφυγιά τη γεννά ο καπιταλισμός με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους...». Το παραπάνω απόσπασμα περιέχεται στην ανακοίνωση που κυκλοφορούν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στο Πέραμα, με τίτλο«Απομονώστε τους φασίστες από τις γειτονιές του Περάματος».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στόχος των φασιστών που διαδίδουν ότι οι πρόσφυγες «έχουν πάρει όπλα», ότι «θα μας πάρουν τα σπίτια και το φαγητό» και άλλα παρόμοια, είναι να αποπροσανατολίσουν το λαό από τον πραγματικό ένοχο. Να σπείρουν τη διχόνοια για να «βγαίνει λάδι» η αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προς όφελος των καπιταλιστών και των εφοπλιστών.
«Το ψωμί από το τραπέζι δεν μας το έχει πάρει ούτε ο Σύρος, ούτε ο Αφγανός, ούτε ο Ιρακινός πρόσφυγας. Το ψωμί από το τραπέζι μάς το παίρνει η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων», αναφέρει η ανακοίνωση και καλεί το λαό του Περάματος να απομονώσει τους φασίστες από παντού: «Να μην μπορούν να σταθούν πουθενά. Μαζί με τους πρόσφυγες και μετανάστες, να διεκδικήσει ανοικτά κέντρα φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, με ευθύνη από το κράτος. Να φύγουν οι ΜΚΟ - επιχειρηματίες που εξυπηρετούν διάφορους ύποπτους σκοπούς. Να διεκδικήσει να πάνε οι πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες που επιθυμούν, εδώ και τώρα».
Παρατίθεται ολόκληρη η ανακοίνωση ενώ παρακάτω επισυνάπτεται σε μορφή PDF:
ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Απομονώστε την Χρυσή Αυγή και τα φασιστοειδή που κυκλοφορούν στις γειτονιές του Περάματος. Μετά τον αμέτρητο κατάλογο των εγκληματικών και δολοφονικών ενεργειών για τον οποίο είναι σήμερα υπόδικοι, έχουν βάλει μπροστά σχέδιο διασποράς του φασιστικού τους δηλητηρίου με χιλιάδες ψέματα και βρωμιές.
Διαδίδουν ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες «έχουν πάρει όπλα» και απειλούν τον ελληνικό λαό, ότι «θα μας πάρουν τα σπίτια και το φαγητό», ότι υπάρχει σχέδιο «ισλαμοποίησης» της χώρας. Αυτά συνοδεύονται και από την φιέστα που προσπάθησαν να στήσουν στον Πειραιά στις 8/4 που μαζί με τα ΜΑΤ βρίσκονταν σε αγαστή επιχειρησιακή συνεργασία, ενώ δήθεν το κράτος τους χτυπάει όπως λένε.
Ο στόχος τους είναι ένας και καθαρός. Θέλουν ως γνήσιο εθνικοσοσιαλιστικό - φασιστικό μόρφωμα που είναι, να αποπροσανατολίσουν τον λαό από τον πραγματικό ένοχο. Θέλουν να σπείρουν την διχόνοια μέσα στους εργάτες και το λαό για να βγαίνει λάδι η αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προς όφελος των καπιταλιστών και των εφοπλιστών που τόσο «αγαπάνε».
Η τακτική είναι γνωστή, αυτή ακριβώς εφάρμοσαν οι ναζί στην Γερμανία για τους Εβραίους!
Από την μια! Κρύβουν ότι ο ελληνικός λαός σήμερα πλήττεται από τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται χρόνια από τα 3 Μνημόνια, ότι του έκοψαν το μισθό, του πήραν την σύνταξη, διέλυσαν τα νοσοκομεία, τα σχολειά, ότι πέταξαν στην ανεργία ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Κρύβουν ότι οι συνέπειες που βιώνουμε είναι λόγω τις καπιταλιστικής κρίσης, δηλαδή ότι επιχειρηματίες σταμάτησαν να κερδίζουν τόσα όσα παλαιότερα, και όλες οι κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα για να τους ενισχύσουν βάζοντας «να πληρώσει το μάρμαρο» ο λαός.
Από την άλλη! Κηρύττουν ότι αυτός που φταίει είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες, οι κατατρεγμένοι των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των δικτατορικών καθεστώτων. Δηλαδή ότι για τα προβλήματα του λαού φταίει ένας άλλος λαός με διαφορετική θρησκεία. Μάλιστα στους Σύριους λένε να γυρίσουν πίσω, να σκοτωθούν για τα συμφέροντα των Ρώσων. Ταυτόχρονα μιλάνε για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης όπως αυτό του Άουσβιτς για καταναγκαστική εργασία των προσφύγων και μεταναστών.
Το ψωμί από το τραπέζι δε μας το έχει πάρει ούτε ο Σύρος, ούτε ο Αφγανός, ούτε ο Ιρακινός πρόσφυγας. Το ψωμί από το τραπέζι μας το παίρνει η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Το εργατικό λαϊκό κίνημα, ο λαός του Περάματος το μόνο που έχει να κάνει είναι να απομονώσει τους φασίστες από παντού. Να μην μπορούν να σταθούν πουθενά. Μαζί με τους πρόσφυγες και μετανάστες να διεκδικήσει ανοικτά κέντρα φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, με ευθύνη από το κράτος. Να φύγουν οι ΜΚΟ - επιχειρηματίες που εξυπηρετούν διάφορους ύποπτους σκοπούς. Να διεκδικήσει να πάνε οι πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες που επιθυμούν, εδώ και τώρα.
Το Πέραμα και Πειραιάς ξέρουν από προσφυγιά. Τότε ήταν οι Μικρασιάτες, σήμερα οι Ασιάτες. Ξέρουν ότι την προσφυγιά τη γεννά ο καπιταλισμός με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Όμως ξέρει και από φασίστες. Άρα πρέπει να στείλει τους φασίστες εκεί που τους αξίζει, στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας δίπλα από τις κατοχικές κυβερνήσεις - συνεργάτες των Γερμανών Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου και Ι.Ράλλη και τους προγόνους τους, τα Τάγματα Ασφαλείας.