ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ Κανένας θεατής στο έγκλημα, όλοι στον αγώνα

Μεγάλο συλλαλητήριο για την υποδοχή της πορείας την Κυριακή 10 Απρίλη, στις 6 μ.μ., στο Σύνταγμα
Τη συμμετοχή τους στη μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας, αλλά και την υποδοχή της με ένα μεγάλο συλλαλητήριο την Κυριακή 10 Απρίλη, στις 6 μ.μ., στο Σύνταγμα, οργανώνουν τα συνδικάτα και άλλοι φορείς της Αττικής. Στόχος είναι να αναδειχτεί το ζήτημα της ανεργίας και οι διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος για την προστασία των ανέργων, αλλά και να αποτελέσει το συλλαλητήριο ένα αποφασιστικό βήμα οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που συζητάνε και αποφασίζουν κυβέρνηση - κουαρτέτο.
Ανάμεσα σε άλλα, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, στην οποία μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή οι παρακάτω καλλιτέχνες:Αντωνοπούλου Ρίτα, Κουρούση Ντένια, Λέκκας Βασίλης, Λεμπέσης Γιάννης, Μανωλοπούλου Σταυρούλα, Μεράτζας Γιώργος, Μουσάδη Νατάσσα, Μπούσαλης Πάνος, Παπάζογλου Σοφία, Σαρρής Γιώργος και τα συγκροτήματα των Καραντωνίου Χρυσόστομου και Παπαϊωάννου Πάνου, Kollektiva, «Υπεραστικών».
Για τη συμμετοχή στην πορεία εργαζομένων από την Αττική, αναχωρούν καθημερινά από την πλατεία Καραϊσκάκη πούλμαν για τα εξής σημεία: Σήμερα Τετάρτη 6/4, 6.30 π.μ., για Ξυλόκαστρο.Πέμπτη 7/4, 7.30 π.μ., για Κόρινθο. Παρασκευή 8/4, 7.30 π.μ., για Αγίους Θεοδώρους και Σάββατο 9/4, 7.45 π.μ., για Μέγαρα. Δηλώσεις συμμετοχής στα συνδικάτα και στους φορείς. Επίσης, στηνΟμοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος (210.5225.234, 9 π.μ. - 2 μ.μ.) και στην Ομοσπονδία Τροφίμων - Ποτών - Γάλακτος (210.5221.137, poeygtpn@gmail.com).
Λεωφορείο για τη συμμετοχή στην πορεία την Κυριακή δρομολογεί ηΟμοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, με αναχώρηση στις 7.30 π.μ., από την πλατεία Καραϊσκάκη.
Ταυτόχρονα, τα συνδικάτα οργανώνουν τη συμμετοχή τους στην πορεία ως εξής:
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί τα μέλη του να περπατήσουν το Σάββατο 9 Απρίλη, ξεκινώντας από τα Μέγαρα, και την Κυριακή 10 Απρίλη με αφετηρία την Ελευσίνα και τελικό προορισμό το Σύνταγμα.
  • Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας θα πορευτεί την τελευταία μέρα, από την Ελευσίνα μέχρι το Σύνταγμα.
  • Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Επιτροπή Ανέργων, την Τετάρτη 6 Απρίλη, από το Ξυλόκαστρο έως την Κόρινθο (συμμετοχές δηλώνονται στα τηλέφωνα 210.3232.4636972.771.261 και 6936.467.504).
  • Την ίδια μέρα, καλεί τους εργαζόμενους να πορευτούν και ηΕνωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).
  • Την τελευταία μέρα της πορείας θα συμμετέχει το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής.
  • Στο τμήμα Μέγαρα - Ελευσίνα θα συμμετάσχει στην πορεία και η ΠΕΜΕΝ.
Αντίστοιχη είναι η προετοιμασία των Λαϊκών Επιτροπών και Επιτροπών Ανέργων από τους δήμους της Αττικής.
  • Οι Λαϊκές Επιτροπές από Καισαριανή, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Βύρωνα συμμετέχουν στην πορεία την Πέμπτη 7/4 από την Κόρινθο μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους.
  • Οι Λαϊκές Επιτροπές στο Δήμο Αθήνας συμμετέχουν στην πορεία την Παρασκευή 8/4 από τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι Μέγαρα, με αναχώρηση από την πλατεία Καραϊσκάκη στις 7.30 π.μ. (δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 211.7054821 και 697.3433.521).
  • Την Κυριακή 10/4, η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω ξεκινάει στις 11 π.μ. από Ιερά Οδό και Καραϊσκάκη, για να υποδεχτεί την πορεία στο Παλατάκι στο Χαϊδάρι και να συνεχίσει μαζί της μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό, στο Σύνταγμα.