ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Συγκέντρωση διαμαρτυρία έξω από το ΥΕΝ στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας.

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια  στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της 48ωρης απεργίας που ξεκίνησε την Πέμπτη 26 Μάη ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών που προωθεί η κυβέρνηση.
Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον υπουργό Θεόδωρο Δρίτσα, ο οποίος περιορίστηκε σε ευχολόγια για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ενώ για τις εργασιακές σχέσεις είπε ότι θα εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία, τη στιγμή που αυτή δίνει το δικαίωμα στην εργοδοσία να απασχολεί εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μέσα σε αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνει συνάντηση των υπουργών Ναυτιλίας, Εργασίας και Οικονομίας με την συμμετοχή των εργαζομένων για συζήτηση επί των προτάσεων των λιμενεργατών για τις εργασιακές σχέσεις.
Οι εργαζόμενοι έφτασαν στο ΥΕΝ με πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά, όπου πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση.
Στους  απεργούς λιμενεργάτες μίλησε ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε πως με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών επιβεβαιώνεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζεται και κλιμακώνεται για να θωρακιστούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Παράλληλα, επεσήμανε τις ευθύνες όλων όσοι έσπερναν και συνεχίζουν να σπέρνουν αυταπάτες στους εργαζόμενους ότι με την εναλλαγή κυβερνήσεων θα καλυτερεύσει η κατάσταση σε όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Και κατέληξε καλώντας σε συνολική σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική που γεννά και αναπαράγει τα προβλήματα σε βάρος των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.
Την Παρασκευή 27 Μάη, δεύτερη ημέρα της απεργίας , στις 5.30 το πρωί  πραγματοποιείται  απεργιακή περιφρούρηση στον χώρο της κρουαζιέρας στο Λιμάνι του Πειραιά.
Καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση τη συμμετοχή και την οργάνωση της απεργίας, με διεκδικητικό πλαίσιο που θα συγκρούεται με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, ενάντια στα μονοπώλια, στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.