ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Σύνταγμα Συνεχίζονται οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία αρχικά στο ξενοδοχείο «Αthens Plaza» όπου ήταν προγραμματισμένη η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ και ακολούθως στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 31 Μάη οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιακών τους κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχε και η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών», ενώ στο πλευρό των λιμενεργατών παραβρέθηκε και σήμερα ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.
Οι εργαζόμενοι αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια με πορεία μετέβησαν στο ξενοδοχείο «Athens Plaza» όπου ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ. Εκεί προς στιγμήν επικράτησε ένταση καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παραταγμένες δεν επέτρεψαν την είσοδο σε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών - λιμενεργατών να μεταβεί στο χώρο διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης προκειμένου να εκφράσει την αντίθεση των εργαζομένων του κλάδου στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών. Μάλιστα, η ασφάλεια του ξενοδοχείου κατέβασε τα ρολά προκειμένου να παρεμποδίσει την είσοδο της αντιπροσωπείας.
Ακολούθως οι λιμενεργάτες με πορεία κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπρόσωπο από το γραφείο του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου, όπου του έθεσαν τις θέσεις και τα αιτήματά τους, ενώ αμέσως μετά η αντιπροσωπεία των λιμενεργατών ενημέρωσε τη συγκέντρωση ότι η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ αναβλήθηκε για τη Δευτέρα 6 Ιούνη.
Οι λιμενεργάτες, που συνεχίζουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές τους κινητοποιήσεις,ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την Τετάρτη 1η Ιούνη στις 5.30 το πρωί στην απεργιακή περιφρούρηση που έχουν καθορίσει στο χώρο της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα στις 11 το πρωί της Τετάρτης 1η Ιούνη θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην αίθουσα του ΟΛΠ προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, αλλά και να καθορίσουν την παραπέρα πορεία του αγώνα τους.