ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ Υπόσχεται ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο από την εκταμίευση των δόσεων

Όλα τα χρηματοδοτικά «εργαλεία» που θα προσφέρει η κυβέρνηση στο κεφάλαιο για να ανακάμψει η κερδοφορία του διαφήμισε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, μιλώντας στο συνέδριο «Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη στην Ελλάδα», που διοργανώνουν το υπουργείο Οικονομίας και η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου.
«Με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης κλείνει ένας κύκλος που ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι από την κυβέρνηση και μετά από μία οκταετία πρωτοφανούς ύφεσης η ελληνική οικονομία αν και βαθιά πληγωμένη μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι η αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου είναι μία από τις «θετικές» συνέπειες της συμφωνίας με τους θεσμούς.
Ο Γ. Σταθάκης δεσμεύτηκε ότι τους επόμενους 12 μήνες θα μηδενιστούν οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Βέβαια, η συγκεκριμένη υπόσχεση αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα λάβουν ζεστό χρήμα από την εκταμίευση των δόσεων, ενώ ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει για τα διάφορα «προαπαιτούμενα».
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος «αναπτυξιακός νόμος». Το κεφάλαιο έχει να λαμβάνει και από τα κοινοτικά κονδύλια, καθώς, όπως είπε, με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ θα περάσουν φέτος στην «πραγματική οικονομία» 4 δισ. ευρώ και μαζί με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα φτάσουν στα 8 δισ. ευρώ.
Επιπλέον ζεστό χρήμα θα προσφέρει η υλοποίηση του «σχεδίου Γιούνκερ» και τα δάνεια που θα προσφέρουν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.