ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Δελτίο Τύπου για την αναστολή της απεργίας απ την ΟΜΥΛΕ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΕΝΟΤΗΤΑ   ΛΙΜΑΝΙΩΝ

Πειραιάς 24 Ιούνη 2016


Δελτίο Τύπου


Συνάδελφοι, Συναδελφισσες,

Χαιρετίζουμε τον απεργιακό αγώνα των εργατοϋπαλλήλων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, όλων των συναδέλφων που μέχρι σήμερα έδωσαν αγώνα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων τους, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΕΕ και  των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου  και την εκφυλιστική τακτική των συνδικαλιστικών ηγεσιών του κλάδου.

Η συνδικαλιστική πλειοψηφία σε ΟΜΥΛΕ και σωματεία – νέος και παλιός εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός αφού οδήγησε σε εκφυλισμό τον αγώνα μας, αποφάσισε μέσα απο συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, την αναστολή της απεργίας.

Συνάδελφοι, Συναδελφισσες,

Καταγγέλλουμε την συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΟΜΥΛΕ και του σωματείου Ένωσης Λιμενεργατών (ΣΥΡΙΖΑ-ΜΕΤΑ), που με πρόσχημα τις δημαγωγικές δηλώσεις του Υπ. Ναυτιλίας για δήθεν διατήρηση του κανονισμού εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων απ’ το νέο ιδιοκτήτη, προχώρησε σε συμφωνία με την κυβέρνηση. Λένε ψέματα, πουλάνε για άλλη μια φορά ψεύτικες ελπίδες. Μόνη διασφάλιση για τους εργατουπάλληλους σε όλα τα λιμάνια είναι ο αγώνας ενάντια στα σαρωτικά μέτρα που έρχονται, κόντρα στις υπονομευτικές λογικές των συγκεκριμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων. Σήμερα οι δυνάμεις αυτές παζαρεύουν το δικό μας μέλλον για να διασφαλίσουν τα δικά τους προνόμια και συμφέροντα υπό το νέο καθεστώς.

Κανείς αγώνας δεν πάει χαμένος. Η ελπίδα και η προοπτική βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες. Ο αγώνας έχει συνέχεια.

Καλούμε τους εργατουπαλλήλους σε όλα τα λιμάνια να γυρίσουν τη πλάτη, να καταδικάσουν  τις δυνάμεις του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Καλούμε να στηρίξουν τις ταξικές δυνάμεις, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους με κλίμακωση της πάλης μπροστά στα νέα μέτρα που είναι στην ημερήσια διάταξη, για τις εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Οι δυνάμεις  που συσπειρώνονται στο  ΠΑΜΕ θα αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα, για να είναι οι ίδιοι οι εργατοϋπάλληλοι πρωταγωνιστές των εξελίξεων μέσα από μαζικές διαδικασίες και γενικές συνελεύσεις, ώστε να φτάσει ακόμα πιο πλατιά η γραμμή της ανυπακοής στην κυβέρνηση και στην μεγαλοεργοδοσία κόντρα στα νέα μέτρα που ετοιμάζονται.
  Για να μην περάσει η προσπάθεια εργοδοσίας και κυβέρνησης να βάλει στο γύψο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το νέο νόμο που ετοιμάζει.
 Για να διεκδικήσουμε όσα μας έχουν κλέψει, όσα μας έχουν στερήσει, για να διεκδικήσουμε την κάλυψη των απωλειών μας.
Για να δυναμώσουμε την πάλη για όσα έχουμε ανάγκη εμείς και οι οικογένειες μας, την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.


            Αγωνιζόμαστε:

Ø    Για κλιμάκωση του αγώνα με πρόγραμμα δράσης που θα συγκρούεται με την αντιλαϊκή  πολιτική  της κυβέρνησης και των  μονοπωλιακών  ομίλων.
Ø    Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλα τα λιμάνια με άμεση κάλυψη των απωλειών. Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους εργατουπάλληλους σε όλα τα λιμάνια της χώρας.
Ø    Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντεργατικών νόμων όλων των μνημονίων.

Οι δυνάμεις  του ΠΑΜΕ εντάσσουν αυτές τις διεκδικήσεις στον αγώνα για συνολικότερες, πιο ριζικές αλλαγές. Για  λιμάνια  κοινωνικοποιημένα   που  ως  λαϊκή  περιουσία   θα  εξυπηρετούν  τις  σύγχρονες  λαϊκές ανάγκες.  Σύγχρονα και ασφαλή   λιμάνια με υποδομές στήριξης   για  τη  διακίνηση   ανθρώπων  και προϊόντων, που  εξυπηρετούν  το  λαό  και  όχι  τα  κέρδη των  μεγάλων  επιχειρηματικών  ομίλων.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.


Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών