ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Οι εφοπλιστές πρέπει να εμπιστευτούν την κυβέρνηση

«Να εμπιστευτούν» την κυβέρνηση προέτρεψε τους εφοπλιστές ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2016», διαβεβαιώνοντάς τους ότι μπορεί να εγγυηθεί τα τεράστια κέρδη και την ανταγωνιστική τους θέση στην παγκόσμια ναυτιλία. 
Αφού πρώτα έπλεξε το εγκώμιο των εφοπλιστών για το «σχέδιο» και το «όραμα» τους που επέτρεψε στον ναυτιλιακό κόσμο να «θωρακιστεί κατά τη διάρκεια της κρίσης», έφτασε στο «ψητό» της υπόθεσης, καλώντας τους «να επανεκκινήσουμε έναν μόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που θα συνεισφέρει στην ενίσχυση της θέσης της ελληνόκτητης ναυτιλίας στην οικονομική ανάπτυξη, στην δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την τοποθέτηση της χώρας στο επίκεντρο της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας».
Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, «στο παρελθόν, πέρα από τα ευχολόγια, η εκάστοτε πολιτική ηγεσία έβρισκε την ευκαιρία να κάνει έκκληση για επενδύσεις και να ζητάει από τους εφοπλιστές να συνδράμουν». Πρόσθεσε πως «εμείς νιώθουμε την ανάγκη να πείσουμε τους Έλληνες εφοπλιστές να μας εμπιστευτούν ότι καταβάλουμε προσπάθειες να μεταρρυθμίσουμε την ελληνική οικονομία». 
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι με το κλείσιμο της αξιολόγησης κλείνει ο μεγάλος υφεσιακός κύκλος των προηγούμενων ετών και ανοίγει νέο κεφάλαιο. Επίσης, τόνισε ότι το «μοντέλο» με το οποίο αναπτύσσεται η ελληνική ναυτιλία «μπορεί να αποτελέσει θετικό παράδειγμα στην εκπόνηση του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος», αποφεύγοντας να μιλήσει για τα τσακισμένα δικαιώματα και την υπερεκμετάλλευση των ναυτεργατών.
Όμως και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, διαβεβαίωσε τους εφοπλιστές ότι το κόμμα του είναι απέναντι «σε οποιονδήποτε επιχειρεί να πλήξει την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας μας, την ελληνική σημαία στα πλοία και την ελληνική ναυτοσύνη».