ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Μειώσεις - σοκ των συντάξεων ενώ το υπουργείο Εργασίας προκλητικά επιχειρεί να κάνει το μαύρο - άσπρο

Τις έντονες αντιδράσεις που προκαλούνται ήδη από τις συνολικές μειώσεις - σοκ των συντάξεων σε χιλιάδες συνταξιούχους από την εφαρμογή του νόμου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό αλλά και από την περικοπή του ΕΚΑΣ για 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους με συντάξιμες αποδοχές από 664 ευρώ έως 850 ευρώ το μήνα, με τις μειώσεις να κυμαίνονται από 20% έως 25%, επιχειρεί προκλητικά να «διασκεδάσει» το υπουργείο Εργασίας.
Σημειώνεται ότι οι περικοπές στο ΕΚΑΣ τίθενται σε εφαρμογή από την 1η Ιούνη, ωστόσο λόγω τεχνικών προβλημάτων οι περικοπές θα εφαρμοστούν από τις συντάξεις του Ιούλη, ενώ έως το τέλος του έτους θα πρέπει να επιστραφούν τα αναδρομικά ποσά που ήδη χορηγήθηκαν.
Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιούνη το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να παρουσιάσει το «μαύρο - άσπρο», τόσο για το ΕΚΑΣ, όσο και συνολικά με το περιεχόμενο του νόμου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό.
Αφού επαναλαμβάνει τα απαράδεκτα περί «διόρθωσης αδικιών», «σε επίπεδο ανταποδοτικότητας, που προκαλούσαν η εφαρμογή της κατώτατης σύνταξης αλλά και η εφαρμογή του ΕΚΑΣ», τάζει «σημαντική βελτίωση του εισοδήματος για την πλειοψηφία των δικαιούχων του ΕΚΑΣ που θα το απολέσουν», αλλά «μετά την 1-1-2019» και... «βάσει των ρυθμών ανάπτυξης».
Αλλά το ρεσιτάλ κοροϊδίας δεν σταματά εδώ. Το υπουργείο Εργασίας φτάνει στο σημείο να ισχυρίζεται ότι «με τον επανυπολογισμό των παλαιών συντάξεων και τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, θα λαμβάνουν συντάξεις ανώτερες των ορίων του ΕΚΑΣ όλοι οι συνταξιούχοι με συντάξιμες αποδοχές άνω των 1.000 ευρώ και 30 έτη ασφάλισης». 
Μπορεί το υπουργείο Εργασίας να επιχειρεί να εμφανίσει τη «συνταξιοδοτική - ασφαλιστική κόλαση» σε «παράδεισο» ωστόσο τα στοιχεία και η πραγματικότητα είναι αμείλικτα και δεν μπορεί με τίποτα να αποκρύψει τη «βαρβαρότητα» σε βάρος των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων.