ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

«Εμείς είμαστε»… (και) το ΝΑΤΟ

Δεν χρειάστηκε πολλές συνόδους του ΝΑΤΟ για να μπει στο κλίμα η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.
Από την Αττάλεια της Τουρκίας ο Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς πιασμένος χέρι -χέρι με τα υπόλοιπα γεράκια του ΝΑΤΟ τραγούδησε το “we are the world” (εμείς είμαστε ο κόσμος). «Για ένα καλύτερο κόσμο, για τα παιδιά….», όπως λένε οι στίχοι του τραγουδιού.
Όπως αναφέρουν μάλιστα τα ρεπορτάζ, ο Κοτζιάς έσυρε και το χορό. Δηλαδή πρωτοστάτησε στο να εμφανίσει το ΝΑΤΟ με φωτοστέφανο...
Η προσαρμογή της κυβέρνησης σε μπροστοκρίαρο της ΝΑΤΟικης προπαγάνδας, της ίδιας της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας δεν πρέπει να εκπλήσσει. Άλλωστε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, και η κυβέρνησή του έχουν δουλέψει πολύ σε αυτούς τους λίγους μήνες διαβεβαιώνοντας εξ αρχής  ότι  θα εργαστεί για τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Αυτό φανερώνουν η Σούδα, το Άκτιο κι οι άλλες ΑμερικανοΝατοικές βάσεις που… όχι μόνο δεν πάνε πουθενά αλλά  συνεχίζουν απρόσκοπτα να αποτελούν ορμητήρια για να σκορπούν τον θάνατο στους λαούς, όπου επιτάσσουν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Αυτό φανερώνει η συμμετοχή της Ελλάδας σε σύμπραξη με ΗΠΑ και Ισραήλ σε εκτεταμένες στρατιωτικές ασκήσεις.
Όπως με την ΕΕ έτσι και με το ΝΑΤΟ η κυβέρνηση υλοποιεί τη στρατηγική του, υιοθετώντας τα προσχήματα του  περί «καταπολέμησης των τζιχαντιστών», «υπεράσπισης των χριστιανικών πληθυσμών» που εμπλέκουν τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους. Αυτό μαρτυρά και η καταβολή των 500 εκατ. δολαρίων για την επισκευή των αεροπλάνων ναυτικής συνεργασίας για τις  ΝΑΤΟικες ανάγκες την ώρα που έχει δεσμεύσει όλα τα διαθέσιμα κι αποθεματικά δήμων, οργανισμών, πανεπιστήμιων  ασφαλιστικών ταμείων στραγγαλίζοντας τις λαϊκές ανάγκες.  
Καμιά έκπληξη λοιπόν! Ας διαλυθούν και οι τελευταίες αυταπάτες… όπως είναι εκπρόσωποι της αστικής τάξης και της ΕΕ, με το …σπαθί τους αποδεικνύουν στην πράξη αυτό που είπε τραγουδιστά ο Κοτζιάς «εμείς είμαστε …(και) το ΝΑΤΟ».