ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ενότητας για τη παράσταση διαμαρτυρίας τη Πέμπτη 4 Ιούνη και ώρα 1.30 μμΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΜΑΝΙΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ

Παίρνουμε μέρος σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας Την Πέμπτη 4 Ιούνη και ώρα 1.30μ.μ. που διοργανώνουν ταξικά σωματεία. Καλούμε να συνεδριάσουν άμεσα τα Δ.Σ. και οι Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων μας, να πάρουν άμεσα αποφάσεις για συμμετοχή και συνέχεια με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Να σημάνει αγωνιστικός συναγερμός απέναντι στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία που προετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε συνεργασία με τους «θεσμούς» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.  Συμφωνία που περιλαμβάνει μέτρα στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό και νέα φοροεπιδρομή.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την υλοποίηση νέων ιδιωτικοποιήσεων, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση και για τον ΟΛΠ. Προωθεί με γοργούς ρυθμούς την παραπέρα ιδιωτικοποίησή του βγάζοντας στο σφυρί το 51% των μετοχών του.

Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού με όποια μορφή και αν γίνει θα έχει άμεσα πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στα λιμάνια, τη ναυτιλία, τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και σε άλλους συναφείς κλάδους, θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση χιλιάδων εργαζομένων που ήδη δεινοπαθούν από την αντιλαϊκή πολιτική. Θα αποκλείσει την πρόσβαση του λαού προς το λιμάνι. Η ιδιωτικοποίηση γίνεται γιατί το απαιτούν τα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα και η Ε.Ε. Δεν γίνεται για το καλό του λαού.

Αποδείχτηκαν κούφια λόγια οι υποσχέσεις, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε θα εφαρμόσει νέα αντιλαϊκά μέτρα. Κορόιδευαν συνειδητά το λαό για να του υφαρπάξουν την ψήφο και τη συναίνεση του στην αντιλαϊκή πολιτική. Η ζωή επιβεβαιώνει ότι όσο τα κλειδιά της οικονομίας κρατούν εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων στα λιμάνια, γενικότερα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Καμιά αυταπάτη - Καμιά ανοχή - Όλοι στο δρόμο του αγώνα

Καλούμε να συνεδριάσουν τα Δ.Σ. και οι Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, έτσι ώστε να δοθεί συνέχεια με αγωνιστικές αποφάσεις ενάντια στην αντιλαϊκή καταιγίδα, εξασφαλίζοντας συντονισμό δράσης των εργαζόμενων με τους αυτοαπασχολούμενους που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι του Πειραιά και στους συναφείς κλάδους. Να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας τη συμμετοχή μας στο παναττικό συλλαλητήριο δεκάδων εργατικών σωματείων, στις 11 του Ιούνη στην Ομόνοια στις 7.30 μ.μ. Παίρνουμε αποφάσεις για απεργιακή απάντηση στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία, που περιλαμβάνει και τις ιδιωτικοποιήσεις.


Συμμετέχουμε στη κινητοποίηση –παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Συμμετέχουμε στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ τη  Πέμπτη 11 Ιούνη  στην Ομόνοια στις 7.30 μ.μ.  Δίνουμε μαζικό παρόν,

Διεκδικούμε
·        Όχι στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
·        Να μπει τέρμα σε κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης και με οποιαδήποτε μορφή των ΟΛΠ και ΟΛΘ(πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, ΣΔΙΤ, Παραχωρήσεις κοκ).
·        Να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί η σύμβαση "φιλικός διακανονισμός" ΟΛΠ – COSCO για τη Δυτική προβλήτα ΙΙΙ.
·        Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
·        Άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για την κάλυψη των απωλειών στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Επαναφορά των ΣΣΕ και στα άλλα λιμάνια.
·        Μέτωπο ενάντια στην απελευθέρωση της αγοράς λιμενικών υπηρεσιών, την ιδιωτικοποίηση με οποιαδήποτε μορφή, τις εργολαβίες.
·        Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού. Κατάργηση των εργολαβιών στα Λιμάνια. Σταθερή και μόνιμη δουλειά με ΣΣΕ και δικαιώματα.
·        Υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Πλήρης αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις και εφάπαξ.
·        Κατάργηση των χαρατσιών και της φοροληστείας.

Πειραιάς, 27.05.12