ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ Σήμερα τα συλλαλητήρια με εκατοντάδες αποφάσεις σωματείων και φορέων Στην Αττική, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

Μετά από ένα δίμηνο σχεδόν έντονης προετοιμασίας, με συσκέψεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις, περιοδείες, Γενικές Συνελεύσεις, τοπικές και κλαδικές κινητοποιήσεις, πάνω από 600 σωματεία και φορείς σε όλη τη χώρα φτάνουν σήμερα στα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη τη χώρα, με αιχμή τη συμφωνία - μνημόνιο που ετοιμάζουν κυβέρνηση - δανειστές.
Στην Αττική, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Το ξεκίνημα έγινε χτες από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.
Βασικά αιτήματα των κινητοποιήσεων είναι: Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Αμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Κάλυψη όλων των απωλειών. Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων. Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.
Κάλεσμα συμμετοχής έχουν απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ και μεταξύ άλλων η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ και η Συντονιστική Επιτροπή ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η μαζική και συγκροτημένη συμμετοχή των εργαζομένων στα συλλαλητήρια.
Καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να πάρουν θέση μάχης απέναντι στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται, που τσακίζουν όποιο εργατικό δικαίωμα απέμεινε. Να στείλουν μήνυμα μαχητικής αντίστασης και διεκδίκησης στις νέες προκλητικές αξιώσεις των βιομηχάνων και των επιχειρηματικών ομίλων.
Από τις ίδιες τις εξελίξεις προκύπτει η ανάγκη να μη μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς ενημέρωση, χωρίς να γνωρίζει τι ετοιμάζουν σε βάρος του, χωρίς να πει γνώμη και να πάρει ευθύνη. Από την επόμενη κιόλας μέρα, να ξεκινήσει στους χώρους δουλειάς η συζήτηση για την κλιμάκωση του αγώνα, που πρέπει να έχει διάρκεια, αντοχή και εναλλαγή στις μορφές πάλης.
Νέες αποφάσεις
Στις αποφάσεις των προηγούμενων ημερών για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, προστίθενται οι παρακάτω συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς: Συνδικάτο Εργαζομένων ΕΚΒΑΑ (πρώην ΙΓΜΕ - προσυγκέντρωση 7 μ.μ., Χαλκοκονδύλη και Πατησίων), Πανελλήνια Ενωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, Σύλλογος Συμβασιούχων υπουργείου Πολιτισμού ΒΔ Ελλάδος, Εκτακτοι Συμβασιούχοι Αρχαιολόγοι Ηρακλείου Κρήτης, Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Γρεβενών, Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας Δήμου Πάτρας, Παράρτημα Κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Δυτικής Αχαΐας, Σωματείο Οδηγών Χειριστών Νομού Αχαΐας, Σωματείο σχολικών καθαριστών - καθαριστριών Νομού Αχαΐας, Συνδικάτο Οικοδόμων Χίου, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Περιφερειακό Τμήμα Κορινθίας Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Σύλλογοι Γυναικών Αγίας Παρασκευής, Αγίας Βαρβάρας, Νέου Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Θήβας, Γαλατσίου, Σύλλογοι Φοιτητών Μεταπτυχιακού Φυσικού ΕΚΠΑ, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ.
Σημειώνουμε ότι οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι πανελλαδικά, που μετά από κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έχουν πάρει απόφαση να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια, έφτασαν τους 45.
Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα
Για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, έχουν οριστεί στις 6.30 μ.μ. οι παρακάτω προσυγκεντρώσεις:
  • Πλατεία Βάθης: Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο - Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα - Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Επισιτισμός - Τουρισμός, Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Καλλιτέχνες, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς της Α' Αθήνας και του Γαλατσίου, των Μεσογείων και των Ανατολικών Συνοικιών.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από τον Πειραιά, το Νότιο Τομέα της Αττικής, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής, του Βόρειου Τομέα Αττικής, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς από το Θριάσιο.