ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Μαζική, δυναμική διαδήλωση συνταξιούχων και εργαζόμενων: Οχι σε νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών


Μια πρώτη, άμεση, δυναμική απάντηση της εργατικής τάξης της Αθήνας και των συνταξιούχων ενόψει της διαφαινόμενης συμφωνίας κυβέρνησης και δανειστών που οδηγεί σε νέα μέτρα - λαιμητόμο για εργαζόμενους και συνταξιούχους, δόθηκε την Τρίτη 23 Ιούνη το απόγευμα. Μεγάλες και μαζικές, η πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στα Προπύλαια και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώθηκαν σε μια εντυπωσιακή πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.
Απαίτησαν από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - AΝΕΛ να μη φέρει στη Βουλή καμιά συμφωνία, κανένα νομοσχέδιο, που θα φορτώνει νέα δεινά και βάσανα στο λαό. Απαίτησαν εδώ και τώρα κατάργηση όλων των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων, κάλυψη των απωλειών και ικανοποίηση των αναγκών.
Συνταξιούχοι από όλη τη χώρα, την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα, την Πιερία, την Κρήτη, την Κοζάνη, τη Φθιώτιδα, την Καβάλα, την Ηλεία, τα Γιάννενα, τη Βοιωτία και αλλού, ύστερα από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ, και  εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι και γυναίκες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, πορεύτηκαν δυναμικά στο Μέγαρο Μαξίμου στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα έντασης του αγώνα. 
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας,  επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΚΕ του Κόμματος (δείτε εδώ τη δήλωση που έκανε).
Ο Δ. Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ κατήγγειλε το γεγονός ότι η Αστυνομία είχε αποκλείσει με κλουβες των ΜΑΤ την είσοδο στην Ηρώδου Αττικού. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε το υπόμνημά τους στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και ζήτησαν να οριστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν μπόρεσε να τους δεχθεί «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων». Τόνισαν για μια ακόμα φορά πως δε συμβιβάζονται με τις περικοπές που έχουν υποστεί αλλά βρίσκονται σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις.