ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ για το 2014 - θα ζητήσω συναίνεση από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ για το 2014 κάλεσε τους φορολογούμενους ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον "ΣΚΑΙ" ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί να υπάρξει αναδρομική νομοθεσία.
Ανέφερε πως ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί για το 2015 δίχως να ξεκαθαρίσει πότε και πως ακριβώς θα γίνει αυτό και επανέλαβε ότι θα αντικατασταθεί με άλλο φόρο στα ακίνητα και πρόσθεσε ότι επαναπροσαρμοστούν προς τα κάτω οι αντικειμενικές αξίες. Δεσμεύτηκε ξανά ότι δεν θα αυξήσει τους φορολογικούς συντελεστές στις επιχειρήσεις.
Αναφερόμενος στις καταθέσεις δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν είναι Κύπρος ούτε θα γίνει. Δεσμεύομαι και εγώ αλλά και η ΕΚΤ». Πέραν της ...προσωπικής δέσμευσης για τις καταθέσεις στις τράπεζες πρόσθεσε ότι «η εύρυθμη λειτουργία των ελληνικών τραπεζών είναι εγγυημένη από την ΕΚΤ. Είναι μια κινδυνολογία στην οποία δεν τσιμπάει ο κόσμος».
Δεν απέκλεισε και νέες εκλογές σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση λέγοντας «δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι καν ότι η χώρα θα χρειαστεί να πάει σε δεύτερες εκλογές». Δεν απέκλεισε συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι λέγοντας «πρέπει να στηρίξουν την επιθετική διαπραγμάτευση που ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί και εξαγγέλει. Εγώ θα ζητήσω τη συναίνεσή τους».
Σε δήλωση του από τα Γιάννενα κατηγόρησε τη ΝΔ για κινδυνολογία λέγοντας «οι αντίπαλοί μας εξαντλούνται σε όσα αποθέματα φόβου και κινδυνολογίας έχουν. Δεν μπορούν, όμως, πια να γίνουν πιστευτοί από κανέναν».