ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρομοκρατικά διλήμματα που συσκοτίζουν την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής


Η ένταση του αποπροσανατολιστικού, για το λαό, καυγά της ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιείται για συνολική ενίσχυση του διπόλου της αστικής διαχείρισης
Eurokinissi
Κλιμακώνει η ΝΔ τα εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα στο λαό, στο όνομα δήθεν της σταθερότητας και ομαλότητας, με στόχο να συσκοτίσει τη στρατηγική σύγκλισή της με το ΣΥΡΙΖΑ στην αντεργατική στρατηγική της ΕΕ και των μονοπωλίων και ταυτόχρονα να αποσπάσει τη λαϊκή συναίνεση στη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης.
Αυτό το χαρακτήρα, άλλωστε, έχει όλη η αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ, που εκδηλώθηκε και συνεχίζει να αναπτύσσεται τις τελευταίες μέρες, σχετικά με τις προθέσεις της Κουμουνδούρου, π.χ., για τον τρόπο αποπληρωμής του δημόσιου χρέους ή τη διάθεση εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου στους Ελληνες καταθέτες προκειμένου ως κυβέρνηση να εξασφαλίσει κονδύλια. Αντιπαράθεση που αφορά διαφορετικά μείγματα αστικής διαχείρισης, απευθύνεται στο κεφάλαιο, απαντά στα ζητούμενά του για το ποιος μπορεί να είναι ικανότερος διαχειριστής της εξουσίας του και σε τίποτε δεν αφορά τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, κάλεσε το λαό «να μείνουμε μονοιασμένοι, στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης» με «ενότητα και σύνεση». Να στοιχηθεί, δηλαδή, ο λαός πίσω από τα προτάγματα των μονοπωλίων, να θεωρήσει δικά του τα συμφέροντά τους, αποδεχόμενος παραπέρα κατάργηση εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου στις σύγχρονες συνθήκες.
Χτες το απόγευμα, εξάλλου, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΝΔ, στα κεντρικά της γραφεία στη Συγγρού, ο Αντ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στο εσωτερικό του κόμματος και στην εκλογική του βάση, εξέπεμψε «μήνυμα νίκης», ποντάροντας στην ευρύτερη δυνατή συσπείρωση, θέλοντας τις επόμενες μέρες να μειώσει όσο γίνεται περισσότερο τη δημοσκοπική διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο πλαίσιο, ξεκινά τις προεκλογικές περιοδείες του από τη Θεσσαλία, ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις και ομιλίες του στην Πελοπόννησο και στο Ιόνιο.
Στο μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις του Ελληνα επιτρόπου στην Κομισιόν και αντιπρόεδρου της ΝΔ, Δ. Αβραμόπουλου, τη Δευτέρα, στην επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι αναζητά σημαντικότερο ρόλο εν μέσω της ευρύτερης αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.