ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Γ. Δραγασάκης: Άμεσος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η αύξηση της εισπραξιμότητας των φόρων

Η αύξηση της εισπραξιμότητας των φόρων που επιβλήθηκαν με το μνημόνιο είναι ο άμεσος στόχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει αποκαλυπτικά ο Γιάννης Δραγασάκης.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «98,4» ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Άμεσος στόχος της νέας κυβέρνησης θα είναι η αύξηση της εισπραξιμότητας των ήδη θεσμοθετημένων φορολογικών συντελεστών προκειμένου να εξοικονομηθούν πολύτιμοι πόροι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ, που κινείται σε χαμηλά επίπεδα».
Για τον ΕΝΦΙΑ δηλώνει πως ναι μεν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι   «κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αντικατάστασή του από έναν άλλο φόρο ακίνητης περιουσίας με αφορολόγητο όριο», αλλά το πώς ακριβώς θα γίνει και φυσικά το πότε θα γίνει, το αφήνει για το αόριστο μέλλον, λέγοντας «οι ακριβείς ρυθμίσεις θα αποφασιστούν μετά από κοινωνικό διάλογο και αφού τεθεί το ζήτημα της ανταποδοτικότητας του φόρου».
Παράταση του μνημονίου
Σε παράταση έως και τεσσάρων μηνών του υπάρχοντος μνημονίου σημαίνει η τοποθέτηση του Γιάννη Δραγασάκη για την ολοκλήρωση των συνομιλιών με τους δανειστές τον Ιούλη του 2015. Δηλώνει για τις διαπραγματεύσεις, πως «θα απαιτηθεί ορισμένος χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθούν» και σημείωσε πως «είναι αναγκαίο να έχει βρεθεί μια λύση μέχρι τον Ιούλη, οπότε και πρέπει να αποπληρωθούν ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ».
Επίσης, παίζοντας με τις λέξεις, εξηγεί πως «o ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς το δικό του πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και παραγωγικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα αντικαταστήσει το μνημόνιο», δηλαδή θα συζητήσει και θα συμφωνήσει ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο δεν θα το εμφανίζει σαν μνημόνιο, αλλά θα λειτουργεί ως τέτοιο.
Σε ό,τι αφορά την προσφυγή των ελληνικών τραπεζών στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA), δηλώνει πως «δεν αποτελεί μια δραματική εξέλιξη».