ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Συνεδριάσεις οργάνων για ψηφοδέλτια και κυβερνητικό πρόγραμμα

Σήμερα συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την προετοιμασία για τις εκλογές και αμέσως μετά δίνει τη σκυτάλη στο Διαρκές Συνέδριο, στο πλαίσιο του οποίου ο Αλ. Τσίπρας θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος. Τις εργασίες και των δύο οργάνων αναμένεται να απασχολήσει η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, καθώς, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού για τις βουλευτικές θέσεις, εκφράζονται από μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ έντονες αντιρρήσεις για τις κολεγιές «με τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ και των ΑΝΕΛ», όπως λένε. Να σημειώσουμε ότι τέτοια στάση δε διατηρεί μόνο η μειοψηφούσα «Αριστερή Πλατφόρμα» αλλά και στελέχη της λεγόμενης «προεδρικής» πλειοψηφίας, ενώ η «μάχη» δίνεται τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε τοπικό.
Σε ό,τι αφορά στο ναυάγιο της συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ, αν και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ διατηρείται ένα παράθυρο ανοιχτό τουλάχιστον στις διατυπώσεις που δεν είναι απόλυτες, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτοί όροι από ένα κόμμα που δεν ανιχνεύεται πλέον ούτε στις δημοσκοπήσεις.
Ούτε κουβέντα για ανάκτηση των απωλειών του λαού
Την ίδια στιγμή, μπροστά στην κάλπη, η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί, υπηρετώντας την ψηφοθηρία, δίχως να τίθενται υπό αμφισβήτηση οι δεσμεύσεις του απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο. Στο πλαίσιο αυτό, μια σειρά στελέχη του ανασύρουν εκ νέου ζητήματα που άπτονται σε μια άλλη εκδοχή της αντιλαϊκής αστικής διαχείρισης και αφορούν στο ευρώ, στη διακοπή πληρωμής του χρέους κλπ. Οι δηλώσεις τους τροφοδοτούν και τον αποπροσανατολιστικό, για το λαό, καυγά με τη ΝΔ, που ενισχύει και τους δύο θολώνοντας το κριτήριο του λαού.
Ο Αλ. Τσίπρας, με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, επιβεβαίωσε ότι μποναμάδες για το λαό δεν έχει το κόμμα του. Οπως είπε, «το 2014 φεύγει και μαζί του φεύγει και η κυβέρνηση Σαμαρά και τελειώνουν τα ψέματα, ο εκφοβισμός, ο αυταρχισμός, η κοροϊδία (...) η δημοκρατία επιστρέφει». Ούτε λέξη για τα μέτρα που τσάκισαν το λαό καταδικάζοντάς τον στην ανέχεια, παρά μόνο ανέξοδες υποσχέσεις για «τέλος στην εθνική ταπείνωση».
«Μαζί μπορούμε να πάρουμε πίσω τα κλειδιά της χώρας και να βάλουμε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κρύβοντας ότι τα κλειδιά αυτά τα κρατάνε σφιχτά οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τους οποίους διεκδικεί το χρίσμα και ότι το πρόγραμμα που καλεί το λαό να υλοποιήσει αφορά στην ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας που θα πατήσει στα τσακισμένα του δικαιώματα.