ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ΕΓΣΕΕ

Πρόσκληση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας απέστειλε η ΓΣΕΕ στους εργοδοτικούς φορείς την Τετάρτη 31 Δεκέμβρη.
Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του σημειώνει: «Το δήθεν ενδιαφέρον της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ανταλλάσσοντας χαρτοπόλεμο με τον ΣΕΒ βρίσκεται μακριά από τον τρόπο οργάνωσης, διεκδίκησης και δράσης που πρέπει να επιλέξουν σήμερα οι εργαζόμενοι ώστε να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση των μισθών, των συντάξεων και συνολικά των δικαιωμάτων που χάθηκαν τα τελευταία χρόνια.
Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, νέος και παλιός, έχει λερωμένη τη φωλιά του. Δίνει άλλοθι στην πολιτική των ψίχουλων, σπέρνει την ηττοπάθεια, καλλιεργεί την αναμονή κρατώντας τους εργαζόμενους σε απόσταση από τους αγώνες.
Μόνος δρόμος και ελπίδα για την εργατική τάξη που θα βοηθήσει στο δυνάμωμα των διεκδικήσεων παντού είναι η οργάνωση στα σωματεία, η ανάπτυξη αγώνων σε κάθε κλάδο, ένα ταξικό εργατικό κίνημα που μαζί με τους συμμάχους του θα είναι καρφί στο μάτι του κεφαλαίου και παράλληλα θα παραμερίσει τη σαπίλα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Να πάρουν την υπόθεση υπογραφής της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών συμβάσεων στα χέρια τους οι εργαζόμενοι στους κλάδους και σε κάθε χώρο δουλειάς».