ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία και την απουσία μέτρων προστασίας

Συνεχίζονται τα προβλήματα σε όλη την χώρα από την κακοκαιρία και την απουσία μέτρων πρόληψης και προστασίας.
Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας η κίνηση των οχημάτων γίνεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ απαιτείται μεγάλη προσοχή λόγω και του παγετού που έχει μετατρέψει τους δρόμους, σε πολλά σημεία, σε παγοδρόμια.
Αττική
Κλειστοί παραμένουν και σήμερα, Παρασκευή, δρόμοι της Αττικής κυρίως στα βόρεια προάστια. Πιο συγκεκριμένα κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι στον άξονα Λ. Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τον Άγιο Πέτρο, στην Λεωφόρο Πάρνηθος από το Τελεφερίκ και επάνω, στην Φυλή στην Μονή Κλειστών. Επίσης στα τμήματα οδικών αξόνων Αλεποχώρι, Βίλια, Ψάθα, Πόρτο Γερμενό.
Παράλληλα με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται και σήμερα, Παρασκευή, η κυκλοφορία των οχημάτων και σε περιοχές των βορείων προαστίων, στην Αττική. Επίσης στην Ιπποκράτειος - Πολιτεία, Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θηβών, από 30ο χλμ, ρεύμα προς Αθήνα και στην Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θηβών, από 4η χ/θ, ρεύμα προς Θήβα, περιοχή Μάνδρας
Βόρεια Ελλάδα
Απαγόρευση κυκλοφορίας για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων ισχύει στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, σε τμήμα του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού μεταξύ Βαφέικων κα Ιάσμου Ροδόπης λόγω θυελλωδών ανέμων, με την κίνηση αυτού του τύπου των οχημάτων να γίνεται από παρακαμπτήριο.
Στην Καστοριά: Διακοπή κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 22ο –28ο χλμ.
Πελοπόννησος
Στην Αργολίδα, διακοπή κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Άργους – Τριπόλεως, από το 23ο - 37ο χλμ.
Στερεά Ελλάδα
Διακοπή κυκλοφορίας στην Π. Ε. Ο. Ελευσίνας – Θηβών, από 30ο - 45ο χλμ.  Και στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Χ/Κ Βελούχι (λόγω ισχυρών ανέμων) 
Θεσσαλία
Διακοπή κυκλοφορία στην Λάρισα, στον Επαρχιακό δρόμο. Ελάφου – Σκλήθρου και στον Επαρχιακό δρόμο Καλλιπεύκης έως όρια Ν. Πιερίας, στο ύψος Δ.Δ.Π. Παντελεήμονα.
Χίος
Χαρακτηριστικό είναι ότι χιόνισε ακόμη και στη Χίο όπου μάλιστα έχουν προκληθεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, κυρίως στο ορεινό δίκτυο στα βόρεια του νησιού.
Εύβοια
Στην Εύβοια, 13 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα λόγω των χιονοπτώσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, αποκλεισμένα είναι τα χωριά: Στρόπωνες, Λάμαρι, Μετόχι, Καμπιά, Λυμνιώνας, Πολύλοφος, Αγ. Σοφία, Μύλοι, Γλυφάδα, Αγριοσυκιά, Κερασιά, Κοτσικιά, Νίκη.
Βόλος
Ανοιχτοί παραμένουν οι δρόμοι στον Βόλο, ωστόσο αποκλεισμένα παραμένουν χωριά στα ορεινά.
Κρήτη
Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Κρήτης από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε σπίτια, μαγαζιά, βιοτεχνίες, στο οδικό δίκτυο και άλλες υποδομές. Οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στα Λιβάδια, Πλατανιά, Μόδι και Γεράνι, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε τμήματα του οδικού δικτύου. Ζημιές έγιναν και σε περιοχές του Ρεθύμνου, ενώ η ανεμοθύελλα που έπληξε την Ιεράπετρα προκάλεσε ζημιές σε θερμοκήπια με καλλιέργειες.
Λιμάνια - Πλοία
Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από όλα τα λιμάνια της χώρας, εκτός της πορθμειακής γραμμής Ρίου - Αντιρρίου που παραμένει κλειστή λόγω ισχυρών ανέμων.
Στο μεταξύ, η κακοκαιρία που υποχωρεί από σήμερα Παρασκευή σε όλη την χώρα, επανέρχεται από την ερχόμενη Τρίτη.