ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ποτάμι: Ο μπαλαντέρ που πάει στο πρώτο κόμμα...

Με δεδομένη την προθυμία του να καταθέσει τις ψήφους που θα λάβει σε μια μελλοντική κυβέρνηση είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με κορμό της ΝΔ, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ότι «χρειαζόμαστε μεγάλες πολιτικές συμφωνίες του 51% και το Ποτάμι γι' αυτές τις συμφωνίες θα προσπαθήσει».
Υποστηρίζει ότι «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ απέτυχαν» και επιμένει να μιλάει διαρκώς για τα «παλιά κόμματα», στελέχη των οποίων ωστόσο έχει εντάξει και το Ποτάμι στα ψηφοδέλτιά του, ενώ με αυτά τα παλιά κόμματα είναι πρόθυμο να συνεργαστεί στις 26 Γενάρη, παζαρεύοντας απλώς τους όρους της συνεργασίας. 
Την ίδια προθυμία συνεργασίας βέβαια δείχνει και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας την πολυγλωσσία που εκφράζεται από τις πρώην συνιστώσες του, αλλά παραδεχόμενος ότι με τον Α. Τσίπρα έχουν «το θάρρος να σηκώσουμε το τηλέφωνο και να μιλήσουμε χωρίς ενδιάμεσους» και σημειώνοντας για άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Σταθάκης και ο Δραγασάκης ότι «αναπληρώνουν σε πολλές περιπτώσεις τη λογική που λείπει από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Και προκειμένου να μπορέσει να παίξει άνετα το ρόλο του μπαλαντέρ για οποιαδήποτε κυβέρνηση, παρουσιάζει σε τίτλους θέσεις με τις οποίες μπορούν εύκολα να συμφωνήσουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως νέα συμφωνία με την ΕΕ, προσέλκυση επενδύσεων, χτύπημα της διαφθοράς κ.ο.κ.