ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Πρώτα γρήγορο σχηματισμό κυβέρνησης και μετά επιμήκυνση του χρέους συστήνει ο Όλι Ρεν

Να εστιάσει η Ελλάδα την προσοχή της στην ελάφρυνση του χρέους μέσω μιας επιμήκυνσης, αφού είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί «κούρεμα», υποστήριξε, μιλώντας στο πρακτορείο «Bloomberg», ο Όλι Ρεν, αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής και πρώην επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.
Ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα υποστηρίζουν την παραμονή στην Ευρωζώνη και κάλεσε τους επενδυτές να ξεχωρίζουν τον «πολιτικό θόρυβο» από την «οικονομική πραγματικότητα», δείχνοντας στην ουσία το πλέγμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και εγγυάται την κερδοφορία τους και που θα είναι είναι παρόν όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από τις εκλογές της 25ης Γενάρη.
Άλλωστε τόσο η «επιμήκυνση» του χρέους που προβάλλει η ΝΔ, την οποία αποδέχονται και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο επίσημος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΔΝΤ για «κούρεμα» δεν απαλλάσσουν το λαό από την πληρωμή ενός δυσβάστακτου χρέους, δεν οδηγούν σε ανάκτηση των απωλειών και ούτε βάζουν φρένο στη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων.
Απευθυνόμενος σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ότι προέχει ο σχηματισμός γρήγορης κυβέρνησης και στη συνέχεια η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.