ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ευάγγ. Βενιζέλος: «Προφανώς και θα συζητήσουμε» με τον ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό κυβέρνησης

«Εμάς μας ενδιαφέρει να είμαστε εθνικοί εταίροι», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, διαβεβαιώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα εφαρμόσει τη στρατηγική του κεφαλαίου.
Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», ανέφερε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ «προφανώς και θα συζητήσουμε» σε περίπτωση που έχει την πρώτη εντολή, προσθέτοντας πως «αν δούμε ότι υπάρχει βούληση εκ μέρους τους να συμπράξουν με την ευθύνη που θα τους βαραίνει ως πρώτο κόμμα σε μια εθνική στρατηγική σε ένα προγραμματικό πλαίσιο, βεβαίως θα καλέσουμε μετά, στο μέτρο που μπορούμε βέβαια, με τη δύναμη που θα έχουμε, και τα άλλα κόμματα του δημοκρατικού τόξου που πιστεύουν σε αυτές τις προγραμματικές αρχές».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «καπρίτσιο» την ίδρυση κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ αρνήθηκε ότι ήταν αυτός που «ανέτρεψε» τον πρώην πρωθυπουργό.
«Μεταξύ Πετσάλνικου και Παπαδήμου ο κ. Παπανδρέου μου είχε τηλεφωνήσει και μου είχε πει ότι θα προτείνει εμένα για πρωθυπουργό», είπε. «Θα πρότεινε ως πρωθυπουργό αυτόν που τον έριξε;», αναρωτήθηκε.