ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Περίεργα πράγματα!

Δεν είναι περίεργο που οι βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής βρήκαν αφορμή να δείξουν το αντικομμουνιστικό τους μένος και την απέχθειά στους στην ΕΑΜική Αντίσταση, με τη συζήτηση που έγινε την περασμένη Τρίτη στη Βουλή για την επανασύσταση της Διακομματικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Το περίεργο ήταν η στάση της προέδρου της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, απέναντι σε αυτήν την επίθεση που εξαπέλυσαν οι επίγονοι του Χίτλερ στους αγώνες του λαού.
Χαρακτηριστικά, ο εισηγητής της ΧΑ Ηλ. Παναγιώταρος επιτέθηκε στους αγώνες του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, κάνοντας λόγο για «σφαγές» σε βάρος Ελλήνων «όχι από κακούς ναζί», αλλά «από ανθρώπους που έτρεχε ελληνικό αίμα μέσα τους». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος απάντησε ότι είναι «πρόκληση οι πολιτικοί επίγονοι αυτών που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, δηλαδή οι χρυσαυγίτες, να έχουν το θράσος να εγκαλούν την ΕΑΜική Αντίσταση και τον ΕΛΑΣ για τους αγώνες τους οποίους έδωσε ενάντια στις φιλοναζιστικές οργανώσεις των Χιτών και των ταγματασφαλιτών». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ Μ. Αρβανίτης αμέσως επιδόθηκε σε «οχετό» εναντίον του ΚΚΕ.
Τι είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου; «Θα επαναφέρω το Σώμα στο πνεύμα της συνεδρίασης, που πρέπει να είναι πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής ομοθυμίας»! Τα συμπεράσματα δικά σας!