ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ και σωματείων στον υπουργό Δικαιοσύνης για τις συνδικαλιστικές διώξεις

Παρέμβαση στον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο πραγματοποίησε την Παρασκευή 13 Μάρτη αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ με εκπροσώπους των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού και του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος.
Ενημέρωσαν τον υπουργό για τη βιομηχανία διώξεων ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας σε βάρος συνδικάτων και εργαζομένων, αλλά και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που παλεύουν ενάντια στη μεγαλοεργοδοσία και τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Υπογράμμισαν ότι δικάζονται -και σε πολλές περιπτώσεις καταδικάζονται- εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και εργαζόμενοι με το επαίσχυντο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης και με άλλες χαλκευμένες κατηγορίες. Έχουν στοχοποιήσει τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και άλλους εργαζόμενους που συμμετέχουν σε απεργίες, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια.
Στόχος και επιδίωξη είναι:
  • Να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους με διώξεις και απολύσεις, να επιβάλουν το νόμο του κεφαλαίου «θα κάνεις ό,τι σου λέω, θα παίρνεις όσα σου δίνω».
  • Να υπονομεύσουν τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος με απευθείας κρατική και παρακρατική παρέμβαση. Να εξαντλήσουν και να χειραγωγήσουν τα σωματεία για να προωθήσουν την αντιλαϊκή βάρβαρη πολιτική που ζει ο εργαζόμενος λαός.
Η αντιπροσωπεία απαίτησε να σταματήσει όλη αυτή η βιομηχανία διώξεων και καταδικαστικών αποφάσεων. 

Στα αιτήματα της αντιπροσωπείας ο υπουργός δε δεσμεύτηκε για καμία λύση που να βάζει φρένο στις διώξεις συνδικάτων, συνδικαλιστών και εργαζομένων.