ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Γαλλία: Νέες επαναλαμβανόμενες απεργίες των οδηγών φορτηγών

Σε νέες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται από την Κυριακή το βράδυ οι οδηγοί φορτηγών στη Γαλλία, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς τους, που μένουν παγωμένοι εδώ και 3 χρόνια.
Η εργοδοσία από τη μεριά της, είναι αμετακίνητη από την πρόταση για αυξήσεις-ψίχουλα, προβάλλοντας ως πρόσχημα τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας. Τη στάση της ενισχύει φυσικά η κυβέρνηση Ολάντ, που παρά τις υποσχέσεις ότι θα επιβάλει να πληρώνονται οι ξένοι οδηγοί που δουλεύουν στη Γαλλία με το γαλλικό βασικό μισθό, δεν έχει προχωρήσει σε σχετική πρωτοβουλία. «Το μόνο για το οποίο δεσμεύτηκε η κυβέρνηση είναι ότι οι υπουργοί θα εξετάσουν τα αιτήματά μας», δήλωσε εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Η κατάσταση αυτή αποδεικνύει ότι οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που αποφασίζονται σε επίπεδο ΕΕ, τις οποίες υπόσχεται να συνεχίσει αποφασιστικά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φέρνουν μόνο νέα βάσανα για το λαό σε όλες τις χώρες και ότι το δήθεν κοινό ευρωπαϊκό σπίτι είναι λαιμητόμος για τα εργατικά δικαιώματα. Μόνο με την πάλη τους ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους οι εργαζόμενοι μπορούν να οδηγηθούν σε διέξοδο.