ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας σήμερα ενάντια στην αρπαγή των αποθεματικών των ταμείων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας σήμερα Τρίτη 17 Μάρτη, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιήσουν οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Φάρμακο, των Οικοδόμων, Τύπου και Χάρτου και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ζητούν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Στρατούλη.
Διαμαρτύρονται για την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «για την ανθρωπιστική κρίση», που προβλέπει πως «τα κεφάλαια που κατατίθενται από τα ΝΠΔΔ και τα ασφαλιστικά ταμεία στην Τράπεζα της Ελλάδος σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης δύνανται να επενδύονται στο σύνολό τους με συμβάσεις αγοράς ή πώλησης τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου (repos)».
Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:
«Θεωρούμε ότι η τροπολογία είναι συνέχεια στις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων με το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, με τα άτοκα δάνεια, με το "κούρεμα" του PSI το 2012 των ασφαλιστικών ταμείων. Με αυτό τον τρόπο, οι εισφορές εκατομμυρίων ασφαλισμένων καλούνται να αποπληρώσουν τα χρέη που δε δημιούργησαν.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία και να επιστρέψει στα ασφαλιστικά ταμεία όλα όσα οφείλουν κράτος και μεγαλοεργοδότες. Καλούμε τους εργαζόμενους - συνταξιούχους σε αγωνιστική επαγρύπνηση».