ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Βολική για την κυβέρνηση διγλωσσία

Συνεχίζει να απευθύνεται στο λαό με «δύο γλώσσες» η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά της να βάλει πλάτες στις κυβερνητικές επιλογές που κινούνται σε αντιλαϊκές ράγες, όπως έχει ήδη φανεί.
Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγγου επέμεινε και χτες (ρ/σ ΑΛΦΑ) να εξωραΐζει την κυβερνητική πολιτική, ισχυριζόμενη ότι η τρόικα και τα μνημόνια είναι παρελθόν! Μην μπορώντας βεβαίως να διαψεύσει την πραγματικότητα, υποστήριξε ότι «οι θεσμοί ως θεσμοί για την παροχή τεχνικών πληροφοριών είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας ... Θα έρχονται, θα κοιτάζουν νούμερα, θα συζητάνε επί αυτών. Δε θα έχουν καμία πολιτική παρέμβαση και δε θα έρχονται σαν τοποτηρητές στα υπουργεία».
«Βέβαια αυτό δεν πρόκειται να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Εμείς πηγαίνουμε βήμα-βήμα τη διαπραγμάτευση, παράλληλα υλοποιούμε και το κυβερνητικό μας έργο και θεωρούμε ότι από τον Ιούνη θα πάμε στη σύναψη μιας νέας συμφωνίας, ενός νέου συμβολαίου, που θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους», δήλωσε, καλλιεργώντας αυταπάτες στο λαό για το περιεχόμενο της συμφωνίας του Ιούνη.
Από την άλλη πλευρά, να εκφράσει τη δυσαρέσκεια που προκαλούν οι κυβερνητικές επιλογές ώστε να την διατηρήσει εντός ορίων ασφαλείας επιχειρεί η μειοψηφούσα «Αριστερή Πλατφόρμα». Ετσι, ο Αλ. Καλύβης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, ξέθαψε το «όχι πάση θυσία στο ευρώ», δηλώνοντας στο «Action 24»: «Δε θα υποταχτούμε στο "πάση θυσία ευρώ". Θέλουμε να βρούμε λύση εντός ευρώ, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποταχτούμε στο πάση θυσία πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και να ξεχάσουμε την πολιτική μας».
Ταυτόχρονα, βέβαια, συνέτεινε στην καλλιέργεια αυταπατών, ισχυριζόμενος με τη σειρά του ότι, «όταν λέμε ότι το μνημόνιο δε θα εφαρμοστεί, το λέμε επί της ουσίας. Οταν λέμε ότι η τρόικα με τη μορφή που ήταν δε θα επανέλθει, το λέμε επί της ουσίας».