ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Αντ. Σαμαράς: Θεωρεί «λαϊκισμό» ακόμα και τα ψίχουλα

Σε θεματοφύλακα των αντιλαϊκών συμφωνιών και της παραμονής της χώρας στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ έχει αναγορευτεί η ΝΔ, κατηγορώντας την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι «έχασε χρόνο» στα παζάρια με τους εταίρους της.
«Όσο συνεχίζεται η αβεβαιότητα, ο λογαριασμός ανεβαίνει για τον ελληνικό λαό. Διότι ως τώρα δεν είναι μόνον ότι έπαιζαν ''θέατρο'', έχαναν χρόνο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε νέο δανεισμό και επομένως σε νέο μνημόνιο τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά. Όπως είπε, «αν βγάλουμε μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα, σημαίνει ότι ένα μέρος των τόκων δεν θα μπορούμε να το καλύψουμε εμείς».
Ο Αντώνης Σαμαράς επέκρινε την κυβέρνηση ότι η επαναφορά του δημοψηφίσματος και των πρόωρων εκλογών προσθέτει «αβεβαιότητα» στην οικονομία και ασφυξία στην αγορά».
Επιμένοντας να θεωρεί «παροχές» ακόμα και τα ψίχουλα για τη διαχείριση της πιο ακραίας φτώχειας που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε «λαϊκισμό» το «να τάζει κανείς στους πάντες τα πάντα». Σε αυτό το πλαίσιο, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν είχε ποτέ πρόγραμμα και πως το λεγόμενο πρόγραμμα της «Θεσσαλονίκης» ήταν ένα ευχολόγιο που το έχει εγκαταλείψει προ πολλού.
Με αφορμή την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο τόνισε πως «όταν αρχίσει η συζήτηση θα διαπιστώσουν οι πάντες πόσο μεγάλες ομοιότητες υπάρχουν ανάμεσα στο ''λεφτά υπάρχουν'' τότε και τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Πόσες ομοιότητες υπάρχουν ανάμεσα στο 'η Ελλάδα είναι Τιτανικός'' τότε και το ''είμαστε χρεοκοπημένη χώρα'' τώρα».
Για ακόμη μια φορά απέρριψε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι «θα αποτελούσε μοναδικό και αναπάντεχο δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ».