ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Καθημερινές δράσεις στον χώρο της Υγείας λόγω των οξυμένων προβλημάτων Απεργία στις 20 Μάη

Καθημερινές κινητοποιήσεις και δράσεις πραγματοποιούν γιατροί, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, Λαϊκές Επιτροπές και Συνταξιούχοι, αντιδρώντας στα οξυμένα προβλήματα της Υγείας από την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης, που συνεχίζει η νέα κυβέρνηση.
Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη 20 Μάη και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ, καθώς η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων είναι οριακή. Για εκείνη τη μέρα είχαν ήδη παρθεί απεργιακές αποφάσεις από ΔΣ και Γενικές Συνελεύσεις νοσοκομείων («Ευαγγελισμός», ΚΑΤ, «Αττικόν», «Μεταξά», Σάμου), με πρωτοβουλία των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Μπροστά στην απεργία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας κλιμακώνουν τη δράση τους για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία, και καλούν στη συγκέντρωση στις 12.00 στο υπουργείο Υγείας.
Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία αποφάσισε και το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Αποφάσισε, επίσης, στάση εργασίας (10.00 π.μ. - 3.00 μ.μ.) για την Παρασκευή 8 Μάη, και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (10.30 π.μ.) και στο υπουργείο Υγείας (12.00), που έχουν αποφασίσει συνελεύσεις νοσοκομείων. Ακόμα, η ΕΙΝΑΠ συμμετέχει στη νέα κινητοποίηση των φορέων της Δυτικής Αθήνας για τη δημόσια Υγεία, στις 14 Μάη στο υπουργείο Υγείας, και στηρίζει τις επισχέσεις εργασίας ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών.
Απόφαση για συγκέντρωση στις 20 Μάη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10.00 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Υγείας, πήρε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Θα συμμετάσχουν επίσης στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 14 Μάη.
Αναβρασμός στα νοσοκομεία
Στα νοσοκομεία επικρατεί αναβρασμός, καθώς τα προβλήματα μεγαλώνουν. Σε μια σειρά νοσοκομεία συνεχίζονται οι επισχέσεις εργασίας για τις απλήρωτες εφημερίες. Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) αποφάσισε στάση εργασίας (8.00 π.μ. - 11.00 π.μ.) για όλο το προσωπικό την Παρασκευή 8 Μάη, και συγκέντρωση στα επείγοντα του νοσοκομείου στις 9.00 π.μ. Στη συνέχεια θα γίνει πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Παράλληλα προχωρά σε αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης.
Σε τρίωρη στάση εργασίας (8.00 π.μ. - 11.00 π.μ.) την Πέμπτη 7 Μάη και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια στις 9.30 π.μ., προχωρούν από κοινού οι εργαζόμενοι στα δύο νοσοκομεία Ηρακλείου Κρήτης, το Πανεπιστημιακό (ΠΑΓΝΗ) και το Βενιζέλειο.
«Στο πόδι» οι Λαϊκές Επιτροπές
Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες των Λαϊκών Επιτροπών και φορέων από τη Δυτική Αθήνα, το Μενίδι και τη Φυλή, που προγραμματίζουν κινητοποίηση στις 14 Μάη στις 7.00 μ.μ., στο υπουργείο Υγείας. Για την προετοιμασία της σχεδιάζουν τις παρακάτω τοπικές κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας:
  • Την Πέμπτη 7 Μάη: Στις 10.00 π.μ. στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου. Στις 10.00 π.μ. στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού. Στις 7.00 μ.μ. στο «Λοιμωδών» Αγ. Βαρβάρας.
  • Την Παρασκευή 8 Μάη: Στις 10.30 π.μ. στο ΙΚΑ Άνω Λιοσίων.
  • Τη Δευτέρα 11 Μάη: Στις 10.00 π.μ. στο ΙΚΑ Πετρούπολης.
  • Την Τρίτη 12 Μάη: Στις 10.00 π.μ. στο ΙΚΑ Μενιδίου.
  • Το διάστημα 11 - 15 Μάη θα προχωρήσουν σε κατά τόπους δράσεις.
  • Στις 18 Μάη θα γίνει κοινή παρέμβαση, στις 12.30 στην Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά (Θηβών και Φαλήρου).
  • Στις 28 Μάη αποφασίστηκε παγκινητοποίηση με συλλαλητήριο για την Υγεία, στις 7 μ.μ. στο Περιβολάκι της Νίκαιας.
Σε σύσκεψη για την Υγεία καλεί η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας σήμερα Τετάρτη στις 7 μ.μ., στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης (Πατησίων 252, πλατεία Κολιάτσου). (Διαβάστε αναλυτικά εδώ).
Άλλες δράσεις
Φορείς και σωματεία της Καρδίτσας, μετά από σύσκεψη που έγινε τις προηγούμενες μέρες με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών της ΟΓΕ, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στις 27 Μάη.
Σύσκεψη για τις εξελίξεις στην Υγεία και τον προγραμματισμό δράσης, διοργανώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές Βορειοδυτικών συνοικιών Θεσσαλονίκης και φορείς της περιοχής, την Πέμπτη 7 Μάη στις 8 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης (Ελπίδος 33).