ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Απεργία χτες στα λιμάνια όλης της χώρας

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για την πολιτική που υπηρετεί η κυβέρνηση
Με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων έγινε χτες η 24ωρη απεργία στα λιμάνια όλης της χώρας. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση, που ξεκινάει από τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, αλλά η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας προβάλλει ως αίτημα αυτή να γίνει με άλλο τρόπο και όχι με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.
Στον Πειραιά, η ΟΜΥΛΕ καλούσε σε συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Μεταξύ άλλων, χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Τη στήριξη του ΚΚΕ μετέφερε στους απεργούς η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.
Απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους, σημείωσε πως η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά ξεκίνησε πριν την κρίση από την κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί αυτή είναι η πολιτική και οι κανονισμοί της ΕΕ. Συνεχίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και σήμερα το έγκλημα ολοκληρώνεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Αντιπροσωπεία των λιμενεργατών συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «δέχεται πιέσεις» για να ιδιωτικοποιήσει τα λιμάνια και επανέλαβε την αξίωση οι εργαζόμενοι να στηρίξουν την πολιτική τους.
Οι παράταξη της «Δημοκρατικής Ενότητας Λιμανιών» στην ΟΜΥΛΕ, που συμμετείχε με το πανό της στη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση, τονίζει σε ανακοίνωση ότι «με ταξική συνέπεια, αντιτάχθηκε και αντιτάσσεται σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, είτε μέσω της μορφής της πώλησης των μετοχών είτε μέσω της παραχώρησης των λιμενικών υποδομών και των ΣΔΙΤ».
Καλεί τους εργαζόμενους σε κλιμάκωση με «Γενικές Συνελεύσεις σωματείων, έτσι ώστε να δοθεί συνέχεια με αγωνιστικές αποφάσεις ενάντια στην αντιλαϊκή καταιγίδα, εξασφαλίζοντας συντονισμό δράσης των εργαζόμενων με τους αυτοαπασχολούμενους που δραστηριοποιούνται στα λιμάνια και στους συναφείς κλάδους».
Απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι και στη Θεσσαλονίκη. Παραβρέθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος και αντιπροσωπεία στελεχών του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Λεωνίδα Στολτίδη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.
Τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους για τις προθέσεις της κυβέρνησης και την πολιτική που αυτή υπηρετεί.